Βουλή: Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για την αισχροκέρδεια και το νομοσχέδιο για το yachting | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Βουλή: Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για την αισχροκέρδεια και το νομοσχέδιο για το yachting

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν οι τροπολογίες του υπουργείου Ανάπτυξης και του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ύστερα από τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής. Το θέμα ήταν ο «εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου για τη δραστηριοποίηση των πλοίων αναψυχής και των τουριστικών ημερόπλοιων και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου των επαγγελματικών πλοίων αναψυχής».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ, υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, ενώ καταψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΚΚΕ, της ΕΛ.ΛΥ και του ΜεΡΑ25.

Η τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης αφορά την θέσπιση ανώτατου ορίου κέρδους 3% για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εγκρίθηκε με απόλυτη πλειοψηφία.

Η δεύτερη τροπολογία, προβλέπει την απαγόρευση κυκλοφορίας προσώπων ή οχημάτων, σε δασικά οικοσύστηματα, άλση, πάρκα και περιοχές «Natura» κατά τις ημέρες υψηλού κινδύνου για εκδήλωση πυρκαγιάς. Υπερψηφίστηκε από τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης την καταψήφισαν.