Σουηδία: Υπέρ της ένταξης στο NATO η πλειοψηφία των πολιτών | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Σουηδία: Υπέρ της ένταξης στο NATO η πλειοψηφία των πολιτών

Θετικά εκφράζεται η πλειοψηφία των πολιτών στη Σουηδία για την ένταξη της χώρας στο NATO, όπως αποτυπώνεται στη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Demoskop.

Συγκεκριμένα, το 51% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της ένταξης της Σουηδίας στο NATO, με το ποσοστό να σημειώνει αύξηση +9% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Ταυτόχρονα, το ποσοστό αρνητικών απαντήσεων ανέρχεται στο 27%, καταγράφοντας πτώση -10% στο ίδιο διάστημα.

Ακόμα, το 22% δηλώνουν αναποφάσιστοι.

Η δημόσια συζήτηση για ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο NATO έχει κορυφωθεί τις τελευταίες ημέρες στις δύο χώρες, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Αρκετοί εκτιμούν ότι πιθανή ένταξη στη Βορειοατλαντική Συμμαχία αποτελεί μονόδρομο για Στοκχόλμη και Ελσίνκι.

Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος της Φινλανδίας, Σάουλι Νιινίστο, θα συναντηθεί με τον Τζο Μπάιντεν στις ΗΠΑ, καλώντας τους πολίτες της χώρας να είναι ψύχραιμοι αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες ρωσικά μαχητικά παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Σουηδίας, γεγονός που προκάλεσε ανησυχία στη χώρα.