Ιταλία: Ο στρατός ζητά πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα των επιμέρους δυνάμεων | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Ιταλία: Ο στρατός ζητά πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα των επιμέρους δυνάμεων

Ο ιταλικός στρατός έδωσε εντολή για πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα «των διαφόρων δυνάμεων, με αναφορά σε εμπόλεμες συγκρούσεις και αυστηρό περιορισμό των αδειών», ανέφερε σήμερα η εφημερίδα La Repubblica.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Reppublica, η εγκύκλιος του ιταλικού στρατού τονίζει ότι πρέπει να επιβεβαιωθεί η αποτελεσματική λειτουργία όλων των οπλικών συστημάτων, ελικοπτέρων και μέσων του πυροβολικού.

Ταυτόχρονα, επισημαίνεται ότι «πρόκειται για επιστολή εσωτερικής, συνηθισμένης χρήσης» και ότι «προσαρμόζονται οι προτεραιότητες των δυνάμεων του στρατού στις αλλαγές της διεθνούς κατάστασης».

Επίσκεψη Ντι Μάιο στη Μολδαβία

Από την πλευρά του, ο Ιταλός Υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο, πραγματοποίησε επίσκεψη στη Μολδαβία, λέγοντας ότι «η διαπραγμάτευση με την Ρωσία βρίσκεται σε ανηφορικό δρόμο, παρά τα ανοίγματα του Ουκρανού προέδρου».

Μιλώντας για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Λουίτζι Ντι Μάιο έκανε λόγο για «την μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση που έχει αντιμετωπίσει η Ευρώπη, από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου», συμπληρώνοντας ότι η ιταλική κυβέρνηση καταβάλλει «κάθε δυνατή προσπάθεια για τον επαναπατρισμό Ιταλών πολιτών που βρίσκονται αποκλεισμένοι σε πόλεις της Ουκρανίας».