Ζελένσκι: Όλοι είμαστε στόχοι της Ρωσίας - Βοηθήστε τον εαυτό σας, βοηθώντας εμάς | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Ζελένσκι: Όλοι είμαστε στόχοι της Ρωσίας – Βοηθήστε τον εαυτό σας, βοηθώντας εμάς

Νέο μήνυμα στους ηγέτες της Βόρειας Ευρώπης έστειλε ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι το πρωί της Τρίτης σε συνεδρίαση των ηγετών της Κοινής Εκστρατευτικής Δύναμης (JEF) στο Λονδίνο, μέσω βιντεοσύνδεσης, απευθύνοντας έκκληση για περισσότερη υποστήριξη στον αγώνα της Ουκρανίας.

Αρχικά, ο Ουκρανός Πρόεδρος είπε: «Μπορούμε ακόμα να σταματήσουμε τη ρωσική πολεμική μηχανή, μπορούμε ακόμα να σταματήσουμε τη δολοφονία ανθρώπων. Θα ήταν πιο εύκολο να το κάνουμε μαζί. Γιατί αλλιώς, θα έρθουν σε εσάς».

Όλοι είμαστε οι στόχοι της Ρωσίας… βοηθήστε τον εαυτό σας, βοηθώντας εμάς.

Γνωρίζετε το είδος του οπλισμού που χρειαζόμαστε…χωρίς τη στήριξή σας θα είναι πολύ δύσκολο, είμαι πολύ ευγνώμων, αλλά θέλω να πω ότι χρειαζόμαστε περισσότερα…Πραγματικά ελπίζω ότι θα είστε σε θέση να βελτιώσετε αυτό το πλαίσιο και θα δείτε πώς αυτό θα προστατεύσει την ασφάλειά σας».

Αναφορικά με την σχέση της Ουκρανίας με το NATO, επισήμανε: «Είναι ξεκάθαρο ότι η Ουκρανία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Το καταλαβαίνουμε. Είμαστε λογικοί άνθρωποι. Για χρόνια μας έλεγαν για υποτιθέμενες “ανοιχτές πόρτες”, αλλά ακούγαμε επίσης ότι δεν μπορούμε να μπούμε. Αυτή είναι η αλήθεια και αυτό πρέπει να να γίνει δεκτό».