Ζελένσκι: Ο Πούτιν βλέπει την Ουκρανία ως μέρος του κόσμου του

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, παραχώρησε συνέντευξη στον Economist, κατηγορώντας την Μόσχα για την αντίληψή της για την Ουκρανία και την στάση του ρωσικού στρατού στη χώρα.

Αρχικά, ο Ουκρανός Πρόεδρος ρωτήθηκε για το αν ο Βλαντιμίρ Πούτιν θεωρεί ότι η χώρα του δεν έχει λόγο ύπαρξης, απαντώντας πως «βλέπει την Ουκρανία ως μέρος του κόσμου του, της κοσμοθεωρίας του».

Παράλληλα, ο ίδιος προχώρησε σε αποκαλύψεις για τις τακτικές του ρωσικού στρατού στη χώρα, σημειώνοντας: «Οι εισβολείς δεν θρηνούν ούτε τα δικά τους θύματα. Αυτό είναι κάτι που δεν καταλαβαίνω. Περίπου 15.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί σε έναν μήνα… Ο Πούτιν πετάει Ρώσους στρατιώτες σαν κούτσουρα στο καμίνι του τρένου. Και δεν τους θάβουν καν…».

Ακόμα, αναφέρθηκε στις απαγωγές Δημάρχων πόλεων, λέγοντας: «Απαγάγουν τους δημάρχους των πόλεών μας. Σκότωσαν κάποιους από αυτούς. Μερικούς δεν μπορούμε να τους βρούμε.

Κάποιους τους έχουμε ήδη βρει και είναι νεκροί. Και ορισμένοι αντικαταστάθηκαν. Κάνουν το ίδιο πράγμα που έκαναν στο Ντονμπάς το 2014. Οι ίδιοι άνθρωποι πραγματοποιούν αυτές τις επιχειρήσεις. Είναι η ίδια μεθοδολογία».

Αναφορικά με τος κυρώσεις της Δύσης εις βάρος της Ρωσίας, ο ίδιος τις χαρακτήρισε «ελλιπείς», προσθέτοντας ότι διαφωνεί με την άποψη Ευρωπαίων ηγετών ότι ενδεχόμενη απόφαση για επιπλέον κυρώσεις εξαρτάται από την χρήση χημικών όπλων εκ μέρους της Ρωσίας.

Τέλος, για την έκβαση του πολέμου, δήλωσε: «Πιστεύουμε στη νίκη. Είναι αδύνατο να πιστέψουμε σε οτιδήποτε άλλο. Σίγουρα θα κερδίσουμε γιατί αυτό είναι το σπίτι μας, στη γη μας, η ανεξαρτησία μας. Είναι απλώς θέμα χρόνου.

Η νίκη είναι να μπορείς να σώσεις όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές, γιατί χωρίς αυτό τίποτα δεν θα είχε νόημα… Η γη μας είναι σημαντική, αλλά τελικά, είναι απλώς έδαφος».