Ζελένσκι: Μία νύκτα που θα μπορούσε να βάλει τέλος στην ιστορία της Ουκρανίας και της Ευρώπης | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Ζελένσκι: Μία νύκτα που θα μπορούσε να βάλει τέλος στην ιστορία της Ουκρανίας και της Ευρώπης

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι περιέγραψε τις δραματικές σκηνές που εκτυλίχθηκαν στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (4/3), μέσω νέου μηνύματος.

Αρχικά, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας είπε: «Επιβιώσαμε από μια νύχτα που θα μπορούσε βάλει τέλος στην ιστορία της Ουκρανίας και της Ευρώπης, καθώς ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια.

Πολεμάμε ενάντια σε έναν ισχυρό εχθρό που μας ξεπερνά σε αριθμό. Που μας ξεπερνά σε τεχνολογία. Μα βρίσκεται χίλια έτη φωτός μακριά από τους κανονικούς και αξιοπρεπείς ανθρώπους. Επιβιώσαμε μια νύχτα που θα μπορούσε να σταματήσει την ιστορία της Ουκρανίας και της Ευρώπης. Ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια.

Μην απελπίζεστε, η Ουκρανία δεν θα παραδώσει όσα είναι δικό μας. Δείξτε τη σημαία, τον ύμνο μας, το εθνικό μας πνεύμα!».

Ακόμα, ο ίδιος απευθύνθηκε προς τον ρωσικό λαό, σημειώνοντας: «Ρωσικέ λαέ, θέλω να απευθύνω έκκληση: πώς είναι αυτό δυνατόν; Έπειτα από όλα αυτά για τα οποία πολεμήσαμε το 1987 εναντίον της καταστροφής του Τσερνόμπιλ. Πρέπει να…βγείτε στους δρόμους και να πείτε ότι θέλετε να ζήσετε, θέλετε να ζήσετε σε μια Γη χωρίς ραδιενεργό μόλυνση. Η ραδιενέργεια δεν γνωρίζει πού βρίσκεται η Ρωσία, η ραδιενέργεια δεν γνωρίζει πού βρίσκονται τα σύνορα της χώρας σας».

Νωρίτερα, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έστειλε ένα δραματικό μήνυμα για τις εξελίξεις στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, στο οποίος επισήμανε: «Η Ευρώπη πρέπει να ξυπνήσει τώρα. Φλέγεται ο μεγαλύτερος πυρηνικός σταθμός της Ευρώπης. Αυτή τη στιγμή, ρωσικά τανκς ρίχνουν σε πυρηνικές μονάδες. Αυτές είναι δεξαμενές εξοπλισμένες με κάμερες θερμικής απεικόνισης. Ξέρουν δηλαδή που ρίχνουν, έχουν προετοιμαστεί για αυτό!».