Εισβολή στην Ουκρανία - Τσαβούσογλου: Αναμένονται ειδήσεις σήμερα ή αύριο για την απομάκρυνση Τούρκων πολιτών από την Μαριούπολη | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Εισβολή στην Ουκρανία – Τσαβούσογλου: Αναμένονται ειδήσεις σήμερα ή αύριο για την απομάκρυνση Τούρκων πολιτών από την Μαριούπολη

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ανέφερε ότι σήμερα (15/3) ή αύριο (16/3) αναμένεται η απομάκρυνση Τούρκων πολιτών από την Μαριούπολη, μετά από επικοινωνία που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ.

Παράλληλα, ο ίδιος συμπλήρωσε πως έχουν απομακρυνθεί από την Ουκρανία περίπου 14.800 Τούρκοι πολίτες. Μάλιστα, επισήμανε ότι υπήρξε συνάντηση αξιωματούχων της Τουρκίας με Ουκρανούς διαπραγματευτές.

Το ουκρανικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε το Σάββατο ότι τμήμα των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων βομβάρδισε το τέμενος του Σουλεϊμάν στη Μαριούπολη, όπου είχαν βρει καταφύγιο περισσότεροι από 80 ενήλικες και παιδιά, ανάμεσά τους και Τούρκοι.

Σε σημερινό ανακοινωθέν, οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας ανέφεραν ότι απώθησαν προέλαση του ρωσικού στρατού στη Μαριούπολη, στην οποία σκοτώθηκαν 150 αντίπαλοι στρατιώτες. Ταυτόχρονα, άρματα μάχης και τεθωρακισμένα καταστράφηκαν. Ωστόσο, η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Από την άλλη πλευρά, η Ρωσία τονίζει ότι δεν στοχεύει τον άμαχο πληθυσμό.