Εισβολή στην Ουκρανία: Οι Αρχές κήρυξαν κατάσταση αντιαεροπορικού συναγερμού - Απαγόρευση κυκλοφορίας ανακοίνωσε ο Δήμαρχος του Κιέβου | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Εισβολή στην Ουκρανία: Οι Αρχές κήρυξαν κατάσταση αντιαεροπορικού συναγερμού – Απαγόρευση κυκλοφορίας ανακοίνωσε ο Δήμαρχος του Κιέβου

Συνεχίζονται τα χτυπήματα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην Ουκρανία, με τις Αρχές και τους πολίτες να δίνουν καθημερινό και αδιάκοπο αγώνα για την απόκρουση των μαζικών επιθέσεων.

Το πρωί της Τρίτης η βόρεια περιφέρεια του Τσερνίχιβ εξέδωσε προειδοποίηση για αεροπορικές επιθέσεις σε όλη την χώρα από την ρωσική πολεμική αεροπορία, καλώντας τους κατοίκους να μεταβούν σε καταφύγια.

Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Κίεβο

Λίγο νωρίτερα, ο Δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, ανακοίνωσε την επιβολή του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας 36 ωρών από το βράδυ της Τρίτης (20:00) μέχρι το πρωί της Πέμπτης (07:00). «Από σήμερα στις 20:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και έως τις 07:00 το πρωί της Πέμπτης θα απαγορεύεται η κυκλοφορία στο Κίεβο», έγραψε στο Telegram ο Βιτάλι Κλίτσκο. «Σήμερα είναι μια δύσκολη και επικίνδυνη στιγμή. Η πρωτεύουσα είναι η καρδιά της Ουκρανίας και θα την υπερασπιστούμε. Δεν θα εγκαταλείψουμε το Κίεβο, το οποίο αποτελεί αυτή τη στιγμή το σύμβολο και την προκεχωρημένη βάση της ελευθερίας και της ασφάλειας της Ευρώπης», συμπλήρωσε.

Την ίδια στιγμή, τα ρωσικά χτυπήματα έπληξαν τουλάχιστον δύο τομείς της ουκρανικής πρωτεύουσας όπου βρίσκονται κατοικίες, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για δύο νεκρούς. Η πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα σε δύο πολυκατοικίες 9 και 16 ορόφων στη δυτική συνοικία Σβιατοσίν του Κιέβου, προκαλώντας τον θάνατο δύο ανθρώπων. Ταυτόχρονα, 35 άνθρωποι κατάφεραν να διαφύγουν και να σωθούν από το φλεγόμενο κτίριο.

Άλλη πυρκαγιά ξέσπασε σε πολυκατοικία της περιοχής Πόντιλ του Κιέβου, με τις φλόγες να εξαπλώνονται από τον πρώτο έως τον πέμπτο όροφο. Η πυρκαγιά σβήστηκε από την Πυροσβεστική, ενώ ένα άτομο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Η ουκρανική πρωτεύουσα δέχεται έντονη πίεση από τον ρωσικό στρατό, ο οποίος την σφυροκοπά με αεροπορικά χτυπήματα. Υπολογίζεται ότι οι μισοί και πλέον από τα 3 εκατ. κατοίκων έχουν εγκαταλείψει το Κίεβο από την αρχή της ρωσικής εισβολής (24 Φεβρουαρίου).