Συρία: Τον επόμενο μήνα η επανέναρξη των συνομιλιών για τις συνταγματικές αλλαγές υπό τον ΟΗΕ | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Συρία: Τον επόμενο μήνα η επανέναρξη των συνομιλιών για τις συνταγματικές αλλαγές υπό τον ΟΗΕ

Τον επόμενο μήνα αναμένεται να συνεχιστούν οι συνομιλίες ανάμεσα στην κυβέρνηση της Συρίας και την αντιπολίτευση για τις συνταγματικές αλλαγές στη χώρα, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, όπως δήλωσε τις προηγούμενες ημέρες η αντιπροσωπεία του οργανισμού για την χώρα.

Ειδικότερα, ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για την Συρία, Γκιρ Πέντερσεν, είχε συναντήσει με μέλη του πολιτικού προσωπικού της χώρας, δηλώνοντας αισιόδοξος για την έναρξη του έβδομου κύκλου συνομιλιών για τις συνταγματικές αλλαγές.

Ο εμφύλιος πόλεμος που μαστίζει την Συρία από το 2011 έχει στοιχίσει την ζωή σε περίπου μισό εκατομμύριο ανθρώπους, ενώ σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας έχει διαφύγει σε άλλες χώρες.

Το 2012 εγκρίθηκε ο οδικός χάρτης για την διασφάλιση της ειρήνης στη Συρία, έχοντας εγκριθεί από τον ΟΗΕ, τον Αραβικό Σύνδεσμό, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Τουρκία και τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Στόχος είναι η μεταρρύθμιση του Συντάγματος, ώστε η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ.