Σταϊκούρας: Τέλος της εβδομάδας οι αποφάσεις για τα μέτρα στήριξης | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Σταϊκούρας: Τέλος της εβδομάδας οι αποφάσεις για τα μέτρα στήριξης

Στα 43,3 δισ. ευρώ ανέρχεται το συνολικό κόστος των μέτρων στήριξης της οικονομίας κατά την διετία 2020-2022, είπε ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι η λήψη νέων μέτρων στήριξης για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις θα εξαρτηθεί από την πορεία της μετάλλαξης “Όμικρον”. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού δημιουργούν προβλήματα στην ανάκαμψη των οικονομιών. Ωστόσο, τόνισε ότι η ελληνική οικονομία είναι ανθεκτική, στοιχείο που αποδεικνύεται από την ανάκαμψη για το 2021 και το 2022, την αύξηση των καταθέσεων επί 28 μήνες και η άνοδος των ηλεκτρονικών συναλλαγών στα 52 δισ. από 40 δισ. το 2019.

Ερωτώμενος για το ποια αναμένεται να είναι τα νέα μέτρα στήριξης, ο αρμόδιος Υπουργός είπε ότι θα τοποθετηθεί στα τέλη της εβδομάδας, με τις όποιες αποφάσεις να εξαρτώνται από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Σχετικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού, επισήμανε ότι η ανάπτυξη και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας δημιουργούν τις προϋποθέσεις γι’ αυτή.

Αναφορικά με την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε πως η κατάσταση αξιολογείται κάθε εβδομάδα, με την κυβέρνηση να παρεμβαίνει όποτε κρίνει αναγκαίο. Για την ακρίβεια, ανέφερε ότι με βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα στηρίζεται το εισόδημα των πολιτών.

Τέλος, ο Υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι στόχος είναι η έξοδος από την ενισχυμένη εποπτεία το 2022 και η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας το 2023.