Σημίτης για τα 20 χρόνια από την ένταξη στο ευρώ: Ήταν μια νίκη που προστάτευσε τη χώρα μας σε δύσκολες και αντίξοες συνθήκες | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Σημίτης για τα 20 χρόνια από την ένταξη στο ευρώ: Ήταν μια νίκη που προστάτευσε τη χώρα μας σε δύσκολες και αντίξοες συνθήκες

Την σημασία της ένταξης της Ελλάδας στο ευρώ, τέτοιες ημέρες πριν από 20 χρόνια, εξήρε με δήλωσή του ο Κώστας Σημίτης.

Ο πρώην πρωθυπουργός, όπου επί των ημερών του έγινε η μετάβαση της χώρας στο ευρώ και στην ευρωζώνη, τόνισε ότι το γεγονός αυτό «Ήταν μια σωστή επιλογή, στη σωστή συγκυρία, με εθνική συστράτευση».

Ολόκληρη η δήλωση του Κ. Σημίτη αναφέρει:

«Σήμερα ολοκληρώνουμε είκοσι χρονιά μετά από την ένταξή μας στο ευρώ. Στην επιτυχία αυτή φτάσαμε μετά από συστηματική προσπάθεια της κυβέρνησής μας και ολόκληρης της κοινωνίας. Ήταν ένας εθνικός στόχος που τον  πέτυχαμε. Ήταν μια νίκη που προστάτευσε τη χώρα μας σε δύσκολες και αντίξοες συνθήκες. Ήταν μια σωστή επιλογή, στη σωστή συγκυρία, με εθνική συστράτευση.

Ο ελληνικός λαός σήμερα έχει αναγνωρίσει την αξία του ευρώ, που έχει διευκολύνει την οικονομία και την καθημερινότητα του. 

Σε αυτή τη συγκυρία πρέπει ωστόσο να υπενθυμιστεί ότι το ευρώ ήταν το πρώτο βήμα στο εγχείρημα της ενωμένης Ευρώπης. Ένας στόχος που αποτελεί μιαν αδήριτη ανάγκη σήμερα, στην εποχή των μεγάλων γεωπολιτικών ανακατατάξεων», κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Σημίτης.