Προκλητικός ξανά ο Ακάρ: Η Ελλάδα προσπαθεί να δώσει την εικόνα μιας χώρας θύματος, ντυμένη με προβιά αρνιού για να καλύψει τις παράνομες και επιθετικές της ενέργειες | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Προκλητικός ξανά ο Ακάρ: Η Ελλάδα προσπαθεί να δώσει την εικόνα μιας χώρας θύματος, ντυμένη με προβιά αρνιού για να καλύψει τις παράνομες και επιθετικές της ενέργειες

Συνεχίζει κατά την προσφιλή της τακτική την επιθετική της ρητορική κατά της Ελλάδας η Άγκυρα.

Αυτήν την φορά, μέσω του τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος με δηλώσεις του σε εκδήλωση στην οποία παρέστη, έκανε μεταξύ άλλων λόγο για «παραβίαση από την Ελλάδα του καθεστώτος αποστρατιωτικοποίησης σε τουλάχιστον 16 από τα 23 νησιά, όπως προβλέπουν οι διεθνείς συνθήκες και ιδιαίτερα η συνθήκης της Λωζάνης», συμπληρώνοντας ότι «για τα προβλήματα που υπάρχουν με την Ελλάδα στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και την Κύπρο, η αιτία είναι η λαϊκίστικη και αδιάλλακτη συμπεριφορά ορισμένων Ελλήνων πολιτικών, που δεν συνάδει με το διεθνές δίκαιο και είναι εκτός πραγματικότητας»!

Συνεχίζοντας στον ίδιο επιθετικό τόνο κατά της Ελλάδας, ο Τούρκος υπ. Άμυνας υπογράμμισε ότι η Ελλάδα προσπαθεί να δώσει την εικόνα μιας χώρας θύματος, διαστρεβλώνοντας κάθε είδους δεδομένα «ντυμένη με προβιά αρνιού για να καλύψει τις παράνομες και επιθετικές της ενέργειες».

Όπως είπε ακόμα «καταφεύγει στην ΕΕ δημιουργώντας μια τεχνητή αντίληψη περί απειλής και σχηματίζει συμμαχίες εντός συμμαχίας, ενώ για να λύσει τα προβλήματά της με την Τουρκία προσπαθεί να τα αναγάγει σε προβλήματα Τουρκίας-ΕΕ-ΗΠΑ ή Τουρκίας-ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα ενεργεί ενάντια στο διεθνές δίκαιο, την κοινή λογική και τα ιστορικά γεγονότα σχεδόν σε κάθε ζήτημα μεταξύ μας» κατέληξε.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο της μελλοντικής επέκτασης των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στα 12 μίλια, σημείωσε ότι δεν είναι δυνατόν να εξηγηθεί με βάση τη λογική και το δίκαιο «να θέλει ο γείτονάς μας να επεκτείνει μονομερώς τα χωρικά του ύδατα στα 12 μίλια και να ισχυρίζεται ότι έχει 10 μίλια εναέριο χώρο παρά τα 6 μίλια χωρικών υδάτων του», συμπληρώνοντας ότι δεν υπήρξε ποτέ τέτοια πρακτική στην ιστορία, ούτε σήμερα, ούτε στο διεθνές δίκαιο.