Ουκρανία: Μπαράζ επιθέσεων κατά του κυβερνοχώρου από χάκερ | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Ουκρανία: Μπαράζ επιθέσεων κατά του κυβερνοχώρου από χάκερ

Μαζική επίθεση δέχθηκαν τα συστήματα επικοινωνιών και οι ιστοσελίδες της κυβέρνησης στην Ουκρανία τη νύχτα της Πέμπτης. Μάλιστα, αρκετές εξ αυτών δεν είχαν αποκατασταθεί μέχρι το πρωί της Παρασκευής.

Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν σαφείς αποδείξεις για το ποιοι κρύβονται πίσω από αυτές, οι περισσότεροι εκτιμούν ότι υπεύθυνη είναι η Ρωσία.

Απειλές από τη Ρωσία

Την ίδια στιγμή, δεν είναι λίγοι όσοι εκτιμούν πως οι ενέργειες της περασμένης νύχτας ενδέχεται να αποτελούν το προοίμιο ενός γενικευμένου πολέμου ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπήρχαν ιδιαίτερα απειλητικά μηνύματα, ένα εκ των οποίων έγραφε χαρακτηριστικά: «Ουκρανοί, όλες οι πληροφορίες που σας αφορούν έχουν πλέον δημοσιοποιηθεί. Να φοβάστε και να προετοιμάζεστε για το χειρότερο. Αυτό ισχύει για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον σας».

Σημειώνεται ότι ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο είχαν εκφράσει φόβους για κυβερνοεπιθέσεις εις βάρος της Ουκρανίας. Πλέον, τόσο το NATO όσο και η Ουκρανία βρίσκονται σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού.

Ρεπορτάζ της Washington Post στις 20 Δεκεμβρίου σημείωνε ότι η απειλή της Μόσχας εναντίον του Κιέβου περιλαμβάνει κυβερνοεπιθέσεις στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, στο τραπεζικό σύστημα και σε άλλες σημαντικές υποδομές για τη λειτουργία της Ουκρανίας.