Ουκρανία: Αποστολή 5.000 στρατιωτικών κρανών από την Γερμανία | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Ουκρανία: Αποστολή 5.000 στρατιωτικών κρανών από την Γερμανία

Έτοιμη να στείλει 5.000 στρατιωτικά κράνη στην Ουκρανία είναι η Γερμανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Υπουργός Άμυνας Κριστίνε Λάμπρεχτ σήμερα.

«Έλαβα μια επιστολή από την ουκρανική πρεσβεία, με την οποία ζητούσε στήριξη με στρατιωτικό εξοπλισμό, κράνη, για την ακρίβεια», είπε η κ. Λάμπρεχτ. «Θα προμηθεύσουμε την Ουκρανία με 5.000 κράνη – ως ένα σαφές μήνυμα: Είμαστε στο πλευρό σας», πρόσθεσε.

Παράλληλα, το Βερολίνο θα προμηθεύσει ένα νοσοκομείο πεδίου στην Ουκρανία.

Ακόμα, η ίδια συμπλήρωσε πως η γερμανική κυβέρνηση εργάζεται «για την επίτευξη μιας ειρηνικής λύσης σε αυτή τη σύγκρουση στη μέση της Ευρώπης».

Παρά το γεγονός ότι ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο στέλνουν πολεμικό υλικό στην Ουκρανία, η Γερμανία δεν θα στείλει ανάλογο εξοπλισμό στην Ουκρανία, κάτι που έχει διαμηνύσει στο Κίεβο ο Καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

Ωστόσο, η κίνηση της Γερμανίας προκάλεσε αντιδράσεις στην Ουκρανία, με τον Δήμαρχο Κιέβου και πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή πυγμαχίας βαρέων βαρών, Βιτάλι Κλίτσκο, να την χαρακτηρίζει ως «αστείο».

Ο ίδιος, που έχει ζήσει για χρόνια στην Γερμανία, είπε: «Η συμπεριφορά της γερμανικής κυβέρνησης με αφήνει άφωνο. Το υπουργείο Άμυνας προφανώς δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τέλεια εξοπλισμένες ρωσικές δυνάμεις που μπορούν να εξαπολύσουν ανά πάσα στιγμή άλλη μια εισβολή στην Ουκρανία».