Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Wind Hellas από την United Group | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Wind Hellas από την United Group

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Wind Ελλάς από την United Group, μίας σημαντικής συμφωνίας στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, η συμφωνία προβλέπει την ενοποίηση της Wind Hellas με τη Nova για την δημιουργία ενός ολιστικού παρόχου με ισχυρή πελατειακή βάση στην ελληνική αγορά, καθιστώντας τον δεύτερο μεγαλύτερο πάροχο της αγοράς σε υπηρεσίες σταθερής και συνδρομητικής τηλεόρασης.

Παράλληλα, η United Group, εταιρεία με έδρα την Ολλανδία, θα πραγματοποιήσει επενδύσεις που υπερβαίνουν τα 1,3 δισ. ευρώ μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, όπως η η επέκταση του δικτύου οπτικών ινών, η ανάπτυξη του 5G και η συνδρομητική τηλεόραση. Σημειώνεται ότι η United Group έχει ήδη πραγματοποιήσει επενδύσεις ύψους 1,4 δισ. ευρώ στη χώρα μας, μία από τις μεγαλύτερες που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια.

Με την συμφωνία, η United Group αποκτά επιπλέον 3,4 εκατομμύρια RGUs (Revenue Generating Units), τα οποία πλέον ανέρχονται σε 15,2 εκατομμύρια, συμπεριλαμβανόμενων 4,7 εκατομμυρίων RGUs στη χώρα μας.

Η United Group εισήλθε στην στην ελληνική αγορά το 2020 με την εξαγορά της Nova. Από εκείνο το έτος, η United Group έχει προχωρήσει σε ενέργειες, όπως το πλήρες rebranding της Nova και το λανσάρισμα της ΕΟΝ TV, της πιο δημοφιλούς τηλεοπτικής πλατφόρμας στη Νοτιανατολική Ευρώπη.

Αλλαγή ηγεσίας στην Wind Hellas

Ταυτόχρονα, η United Group ανακοίνωσε την αποχώρηση του Νάσου Ζαρκαλή από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Wind Ελλάς, με άμεση ισχύ. Στην ανακοίνωσή του, το Εκτελεστικό Συμβούλιο της United Group ευχαρίστησε τον κ. Ζαρκαλή για την συνεισφορά του στο μετασχηματισμό της Wind Hellas σε μία δυναμική επιχείρηση που παρέχει υψηλού επιπέδου εμπειρία στους πελάτες της. Ο ίδιος θα παραμείνει ως Σύμβουλος του Διοικητικού Συμβούλιου για τρεις μήνες.

Διάδοχος του κ. Ζαρκαλή θα είναι ο Χάρης Κυριακόπουλος, Γενικός Οικονομικός Διευθυντής της Wind Ελλάς.

Ακόμα, η United Group επισημαίνει πως προτεραιότητα για τη διοίκηση και τις διοικητικές ομάδες των εταιριών στην Ελλάδα είναι η ανάπτυξη των λεπτομερών σχεδίων ενοποίησης.

Σχολιάζοντας την συμφωνία, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της United Group, Victoriya Boklag, δήλωσε:

«Η εξαγορά της Wind Ελλάς είναι ένα σημαντικό ορόσημο για την United Group και την ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών. Μe την κίνηση μας αυτή επιβεβαιώνουμε ξανά τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε στους Έλληνες καταναλωτές μία πλήρη γκάμα με τα καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες του κλάδου μας.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η ανάπτυξη των οπτικών ινών είναι σε εξέλιξη στην Ελλάδα. Μέσα από τις επενδύσεις που θα υλοποιήσουμε και την εκτεταμένη εμπειρία μας από οχτώ διεθνείς αγορές, είμαστε έτοιμοι να διαδραματίσουμε καθοριστικό ρόλο και στους δύο αυτούς τομείς, φέρνοντας εξαιρετικά προϊόντα και κορυφαία εξυπηρέτηση στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της Ελλάδας».