Μπακογιάννη για Τουρκία: Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη ένταση | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Μπακογιάννη για Τουρκία: Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη ένταση

Tην ανησυχία της για τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις στο άμεσο μέλλον εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός εξέφρασε την ανησυχία της για την πολιτική κατάσταση στην Τουρκία και εκτίμησε ότι βρισκόμαστε επί θύραις μιας μεγάλης έντασης.

«Η ρητορική έχει μείνει στα λόγια, το αν θα προχωρήσει σε πράξεις είναι αμφίβολο γιατί έχουν προβλήματα στο στρατό τους, με ανταλλακτικά και άλλα ανοιχτά. Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετώπίσει οποιαδήποτε πρόκληση, όπως είναι το προσφυγικό το οποίο ανησυχεί εμάς και όλη την Ευρώπη.

Έχουμε χτίσει συμμαχίες και έχουμε ετοιμάσει τον εξοπλισμό μας, το οποίο ενοχλεί την Τουρκία. Δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω από το Διεθνές Δίκαιο» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Επίσης ανέφερε ότι στο εσωτερικό της χώρας «έχουν ξεκινήσει οι δελφινομαχίες, ενώ εξακολουθούν (σ.σ οι Τούρκοι) να έχουν μια στρατηγική ακραία επιθετική και αναθεωρητική».

Όσον αφορά στην αποστρατικοποίηση των νησιών που ζητά η Άγκυρα, τόνισε  «Δεν πάει γυρεύοντας σε αυτή τη φάση η Τουρκία και απέναντι στην Κύπρο είναι προσεκτικοί γιατί εμπλέκονται πάρα πολλές δυνάμεις», σημείωσε, ενώ εξέφρασε την αντίθεσή της με όσους πιστεύουν ότι θα ωφελήσει την Ελλάδα ένα ενδεχόμενο πολιτικό τέλος του Ερντογάν σε επερχόμενες εκλογές.