Μητσοτάκης: Οικονομική στήριξη 400 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των αυξήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Μητσοτάκης: Οικονομική στήριξη 400 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των αυξήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα

Νέο πακέτο οικονομικής στήριξης για νοικοκυριά, αγρότες και επιχειρήσεις για την κάλυψη των αυξήσεων στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, το οποίο θα ισχύσει για ένα μήνα.

Ειδικότερα, σε διάγγελμά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε, αρχικά: «Για έναν ακόμη μήνα η κυβέρνηση θα στηρίξει νοικοκυριά, αγρότες, αλλά τώρα και τις επιχειρήσεις μας απέναντι στην παγκόσμια αναταραχή στις τιμές ενέργειας. Μόνο τον μήνα Ιανουάριο, θα διαθέσει ακόμη 400.000.000 ευρώ, καλύπτοντας σημαντικό μέρος των αυξήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος. Και θα παρακολουθεί διαρκώς το φαινόμενο μέχρι την αποκλιμάκωσή του».

Παράλληλα, τόνισε ότι το βάρος δίνεται, προφανώς, στην ανακούφιση των νοικοκυριών μας. «Συνδράμουμε, όμως, και τις επιχειρήσεις ώστε να παραμείνουν σε τροχιά ανάπτυξης, διατηρώντας τις πολύτιμες θέσεις εργασίας. Και, κυρίως, για να μην αυξηθεί το κόστος παραγωγής και αυτό να μετακυληθεί, με τη σειρά του, στις τιμές των προϊόντων.

Το πρόγραμμα αυτό σύντομα θα πλαισιωθεί και από ένα άλλο, που αφορά συνολικά την εξοικονόμηση ενέργειας. Με βάση αυτό, θα επιδοτείται η αντικατάσταση των παλαιών ηλεκτρικών συσκευών οι οποίες και στη συνέχεια θα ανακυκλώνονται. Στόχος μας, όλα τα ελληνικά σπίτια να λειτουργούν με σύγχρονο και πιο οικονομικό ηλεκτρικό εξοπλισμό», επισήμανε.

Ολοκληρώνοντας, ο Πρωθυπουργός είπε: «Συνεχίζουμε, λοιπόν, ν’ απαντάμε στις προκλήσεις του σήμερα, χτίζοντας ταυτόχρονα ένα αισιόδοξο αύριο για όλους. Με μέτρα αποτελεσματικά, αλλά και λογικά. Στον ίδιο δρόμο θα βαδίσουμε και στη νέα χρονιά. Με αυτοπεποίθηση, τόλμη και δύναμη. Γιατί μπορεί τα δύσκολα να είναι γύρω μας. Αλλά τα καλύτερα είναι μπροστά μας».