Μητσοτάκης από Λήμνο: Aπό τους διασωληνωμένους, το 86% είναι ανεμβολίαστοι | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Μητσοτάκης από Λήμνο: Aπό τους διασωληνωμένους, το 86% είναι ανεμβολίαστοι

Το Γενικό Νοσοκομείο Λήμνου επισκέφθηκε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ύστερα από τον Άγιο Ευστράτιο όπου παρέστη για τον εορτασμό των Θεοφανείων.

Στο συγκεκριμένο νοσοκομείο που λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο για ενήλικες και παιδιά, ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με την διοίκηση και τους εργαζόμενους και να ακούσει τα προβλήματα που υπάρχουν.

«Το μήνυμα του εμβολιασμού πρέπει να είναι συνεχές, διότι έβλεπα και πάλι τώρα τα τελευταία στοιχεία των διασωληνωμένων. Όλοι οι διασωληνωμένοι στη χώρα, όλοι, είναι Δέλτα. Δεν έχουμε ακόμα, ευτυχώς, καμία διασωλήνωση Όμικρον, καμία. Αλλά από τους διασωληνωμένους αυτή τη στιγμή το 86% είναι ανεμβολίαστοι. Και είναι πραγματικά κρίμα. Κάθε ημέρα, ακόμα, υπάρχουν συμπολίτες μας που χάνουν τη ζωή τους επειδή δεν επέλεξαν το προφανές και το ασφαλές», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο άνοιγμα των σχολείων, τονίζοντας:

«Τώρα που θα ανοίξουμε και τα σχολεία αποκτά μια ξεχωριστή σημασία ο εμβολιασμός, αν και το πιο σημαντικό για τα σχολεία αυτή τη στιγμή είναι να τηρούμε τα μέτρα, κυρίως τη μάσκα, και να κάνουμε συχνά τεστ έτσι όπως τα έχουμε προγραμματίσει, για να μπορούμε να έχουμε πολύ καλή επιδημιολογική εικόνα», σημείωσε, ενώ υπογράμμισε ακόμα τη σημασία της 3ης δόσης

 «Έχουμε πάει πολύ καλά με την τρίτη δόση. Την ανοίξαμε πριν από όλους τους άλλους στην Ευρώπη, οπότε προφθάσαμε και χτίσαμε τείχος ανοσίας», επεσήμανε

Tέλος, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε και την 130 Σμηναρχία Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας και ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλή χρονιά στις γυναίκες και τους άνδρες της Πολεμικής μας Αεροπορίας που υπηρετούν εκεί.