Κορωνοϊός-Αυστραλία: Καταγράφηκε ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός θανάτων από την αρχή της πανδημίας

Τον υψηλότερος αριθμό θανάτων από την αρχή της πανδημίας κατέγραψε η Αυστραλία, με την μετάλλαξη “Όμικρον” να αυξάνει ταυτόχρονα τα νέα κρούσματα σε υψηλά επίπεδα.

Ειδικότερα, το απόγευμα της Παρασκευής (ώρα Αυστραλίας) καταγράφηκαν 98 θάνατοι από επιπλοκές της νόσου, ξεπερνώντας τους 87 που είχαν καταγραφεί δύο ημέρες νωρίτερα.

Ταυτόχρονα, η χώρα βιώνει μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι η μετάλλαξη “Όμικρον” εκτόξευσε το σύνολο των μολύνσεων σε περίπου δύο εκατομμύρια, έναντι 400.000 συνολικά που ανέρχονταν συνολικά από την αρχή της εμφάνισης της πανδημίας.

Αναφορικά με τις νοσηλείες, ο αριθμός τους βρίσκεται κοντά στις 5.000 τις τελευταίες ημέρες, έχοντας κορυφωθεί την Τρίτη, όταν έφτασαν τις 5.400.

Μαθηματικά μοντέλα που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες από τη Νέα Νότια Ουαλία δείχνουν ότι ο αριθμός των πολιτών σε μονάδες εντατικής θεραπείας ήταν χαμηλότερος από τους αριθμούς που προβλέπονται με βάση το πιο αισιόδοξο σενάριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αυστραλία έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού κατά της COVID-19 διεθνώς, καθώς πάνω από το 93% του ενήλικου πληθυσμού έχει λάβει δύο δόσεις του εμβολίου, ενώ περίπου τα 2/3 που πληρούν τα σχετικά κριτήρια έχουν κάνει την τρίτη δόση.