Κεραμέως για σχολεία: Έγινε ο μεγαλύτερος έλεγχος για τον κορωνοϊό που έχει πραγματοποιηθεί στη χώρα μας από την αρχή της πανδημίας | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Κεραμέως για σχολεία: Έγινε ο μεγαλύτερος έλεγχος για τον κορωνοϊό που έχει πραγματοποιηθεί στη χώρα μας από την αρχή της πανδημίας

Tην αποτίμηση της πρώτης μέρας λειτουργίας των σχολείων επιχείρησε να κάνει η Νίκη Κεραμέως μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Η υπουργός Παιδείας, ανέφερε μεταξύ άλλων «Τα σχολεία άνοιξαν με ενισχυμένα πρωτόκολλα, με περισσότερα τεστ και πιο εκτεταμένους ελέγχους σε ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους μαθητές και εκπαιδευτικούς», τόνισε, ευχαριστώντας εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές για τη συνδρομή τους στην όλη διαδικασία.

«Έγινε ο μεγαλύτερος έλεγχος για τον κορωνοϊό που έχει πραγματοποιηθεί στη χώρα μας από την αρχή της πανδημίας. 1,6 εκατ. άνθρωποι ελέγχθηκαν μέσω self και rapid test». Από τους ελέγχους αυτούς, όπως είναι ήδη γνωστό εντοπίστηκαν 15.500 εν δυνάμει κρούσματα.

«Και εκεί μπορεί να δει κανείς τη σημασία της λειτουργίας των σχολείων και για υγειονομικούς λόγους, διότι αν δεν είχαν ανοίξει τα σχολεία, πιθανόν να μην είχαμε εντοπίσει αυτά τα κρούσματα», συμπλήρωσε η Νίκη Κεραμέως.

Αναφορικά με την λειτουργία της τηλεκπαίδευσης και το ενδεχόμενο να τεθεί ξανά σε λειτουργία, η υπουργός Παιδείας, επεσήμανε: «η τηλεκπαίδευση γίνεται ήδη οποτεδήποτε ένα τμήμα πρέπει να αναστείλει τη λειτουργία του. Έγινε το προηγούμενο διάστημα, θα συμβεί και τώρα προφανώς. Αλλά μπορεί να είναι και για άλλον λόγο, εκτός του κορωνοϊού. Στη Φλώρινα, που έγινε ο σεισμός, άμεσα ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τηλεκπαίδευση. Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη διά ζώσης εκπαίδευση».


Για τα κενά που έχουν δημιουργηθεί στα σχολεία από εκπαιδευτικούς που νοσούν από κορωνοϊό, η Ν. Κεραμέως ανέφερε ότι ήδη ανακοινώθηκαν άμεσα σχεδόν 5.000 προσλήψεις «για να στηριχθεί το ανθρώπινο δυναμικό της εκπαίδευσης και να καλυφθούν οι ανάγκες που έχουν προκύψει».