Κακοκαιρία «Ελπίς»: Ο Δήμος Πεντέλης θα αποζημιώσει τους δημότες που πλήρωσαν για τον αποχιονισμό των δρόμων

Την πρόθεση του Δήμου Πεντέλης να αποζημιώσει τους δημότες που πλήρωσαν από την τσέπη τους για να καθαριστεί το χιόνι από τους δρόμους γνωστοποίησε η Δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κ. Κεχαγιά είπε, αρχικά: «Δεν γνωρίζω σε ποια έκταση έχει συμβεί κάτι τέτοιο, σίγουρα όμως όποιος έχει πληρώσει ιδιώτη, θα αποζημιωθεί».

Αναφορικά με την τωρινή εικόνα στους δρόμους του Δήμου, η ίδια σημείωσε: «Έχουμε ανοίξει το σύνολο των βασικών δρόμων. Από εκεί και πέρα, εργαζόμαστε στους μικρότερους δρόμους και τελειώνουν κι αυτοί, όπως στη Νέα Πεντέλη. Υπάρχουν κλαδιά και δέντρα που πρέπει να απομακρυνθούν, υπάρχουν σημεία με δύσβατους δρόμους, όπου τα εκχιονιστικά δυσκολεύονται να μπουν, αλλά είναι και η ποσότητα του χιονιού τόσο μεγάλη, που δημιουργεί ένα επιπρόσθετο πρόβλημα με την απομάκρυνσή του».

Ολοκληρώνοντας, η Δήμαρχος Πεντέλης ανέφερε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο Αθηναίων κ. Μπακογιάννη, για τη βοήθεια που έδωσε στον δήμο με τα μηχανήματα που έστειλε, αλλά και τον δήμαρχο Ιλίου Νίκο Ζενέτο, την περιφέρεια και όλους όσοι βοήθησαν με τη συνδρομή της. Κι ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υπαλλήλους του δήμου, οι οποίοι αυτές τις ημέρες έδωσαν και την ψυχή τους, αλλά και στους εθελοντές, που βοήθησαν τόσο πολύ αυτές τις δύσκολες ημέρες στη μετακίνηση ασθενών για τη θεραπεία τους, για αιμοκαθάρσεις κ.ά».