Ιταλία: Σήμερα η εξόδιος ακολουθία του Νταβίντ Σασόλι | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Ιταλία: Σήμερα η εξόδιος ακολουθία του Νταβίντ Σασόλι

Σήμερα (14/1) αναμένεται να πραγματοποιηθεί η εξόδιος ακολουθία του πρώην Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι, ο οποίος πέθανε τα ξημερώματα της Τρίτης 11 Ιανουαρίου σε ηλικία 65 ετών.

Την Πέμπτη η σορός του Νταβίντ Σασόλι βρέθηκε στο Δημαρχείο της Ρώμης, όπου οι πολίτες προσήλθαν για να αποτίσουν φόρο τιμής. Παράλληλα, βρέθηκαν σημαντικές προσωπικότητες της πολιτικής ζωής της Ιταλίας, όπως ο Πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα και ο Πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι.

Η κηδεία του τέως προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα τελεστεί, δημοσία δαπάνη, στην εκκλησία της Παναγίας των Αγγέλων και των Μαρτύρων (Basilica di Santa Maria degli Angeli e dei Martiri), παρουσία της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Ειδική τελετή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Δευτέρα

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα αποτίσει φόρος τιμής στον Νταβίντ Σασόλι την Δευτέρα (17/1), σε ειδική τελετή που θα λάβει χώρα κατά την έναρξη της συνόδου ολομέλειας, στις 18:00 (ώρα κεντρικής Ευρώπης).

Το παρόν στην ειδική τελετή θα δώσουν η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, καθώς και Ευρωπαίοι ηγέτες, όπως ο Εμμανουέλ Μακρόν, ο Μάριο Ντράγκι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τέλος, θα εκφωνηθούν λόγοι από τους επικεφαλής των πολιτικών ομάδων του Κοινοβουλίου και τον πρώην Ιταλό Πρωθυπουργό, Ενρίκο Λέτα.