Η J.P. Morgan απέκτησε το 49% της Viva Wallet | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Η J.P. Morgan απέκτησε το 49% της Viva Wallet

Η J.P. Morgan ανακοίνωσε σήμερα ότι συνήψε συμφωνία με τη Viva Wallet, μια κορυφαία ευρωπαϊκή εταιρεία fintech πληρωμών που βασίζεται στο cloud, και τους υπάρχοντες μετόχους της για την απόκτηση μεριδίου ιδιοκτησίας περίπου 49%, με την επιφύλαξη κανονιστικών εγκρίσεων. Οι οικονομικοί όροι της συναλλαγής δεν αποκαλύφθηκαν.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που κάνουμε μια στρατηγική επένδυση στο Viva Wallet για να υποστηρίξουμε το όραμά τους να ενδυναμώσουν τη νέα καινοτομία ανάπτυξης και πληρωμών που απευθύνεται σε ευρωπαϊκές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) και πελάτες εμπορικών υπηρεσιών μεσαίας αγοράς», δήλωσε ο Τάκης Γεωργακόπουλος, Παγκόσμιος Επικεφαλής της J.P. Morgan Payments. “Το ευρωπαϊκό τοπίο πληρωμών είναι κατακερματισμένο αλλά μεγάλο όσον αφορά τις ευκαιρίες, με περισσότερους από 17 εκατομμύρια εμπόρους1 έτοιμος να εφαρμόσει κλιμακούμενες λύσεις πληρωμών και αυτός είναι ένας μεγάλος τομέας εστίασης για πρόσθετη ανάπτυξη για την J.P. Morgan Payments στο μέλλον.”

Το Viva Wallet ιδρύθηκε το 2000 και έχει την έδρα του στην Αθήνα και επικεντρώνεται στην εξυπηρέτηση των ΜΜΕ σε 23 χώρες. Η εταιρεία δημιούργησε μια ιδιόκτητη πλατφόρμα πληρωμών που βασίζεται στο cloud και είναι σε θέση να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας σε εμπόρους, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας tap to device, της προκαταβολής μετρητών εμπόρου, της πληρωμής λογαριασμών, της διαχείρισης εξόδων, της έκδοσης εικονικών χρεωστικών καρτών, της εκταμίευσης μετρητών, των δωροκαρτών και της αφοσίωσης.

«Αποστολή της Viva Wallet είναι να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις πληρώνουν και πληρώνονται στην Ευρώπη με τεχνολογία αιχμής, πρωτοφανή ευελιξία και σε βάθος γνώση του ευρωπαϊκού τοπίου πληρωμών», δήλωσε ο Χάρης Καρώνης, Διευθύνων Σύμβουλος & συνιδρυτής της Viva Wallet. “Αυτή η στρατηγική επένδυση από τις επιχειρήσεις πληρωμών της J.P. Morgan θα μας επιτρέψει να ολοκληρώσουμε την ανάπτυξη του οράματός μας για την παροχή πλήρως εντοπισμένων υπηρεσιών πληρωμών και συναλλαγών σε ΜΜΕ σε όλη την Ευρώπη”.

Η επιχείρηση πληρωμών της J.P. Morgan επικεντρώνεται στην ανάπτυξη των δυνατοτήτων απόκτησης εμπόρων πανκαναλών που προσφέρονται στις ευρωπαϊκές ΜΜΕ. Η στρατηγική επένδυση στο Viva Wallet είναι μια φυσική εφαρμογή για την επιχείρηση πληρωμών της J.P. Morgan – η οποία συνδυάζει υπηρεσίες εταιρικού θησαυροφυλακίου, εμπορικές χρηματοδοτήσεις, δυνατότητες υπηρεσιών καρτών και εμπόρων – για να προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία πληρωμών σε πελάτες σε όλη την οικονομία. Η επιχείρηση παρουσίασε πρόσφατα το εμπορικό σήμα της για πληρωμές SMB, Chase Payment Solutions,στις ΗΠΑ και η στρατηγική επένδυση στο Viva Wallet θέτει τις βάσεις για την ανάπτυξη μελλοντικών διεθνών προϊόντων και υπηρεσιών σε όλες τις ευρωπαϊκές ΜΜΕ.

«Η στρατηγική επένδυση της J.P. Morgan στη Viva Wallet σηματοδοτεί την εμπιστοσύνη μας στην τεχνολογία και την ομάδα τους, οι οποίοι προσφέρουν ήδη μια ολιστική δυνατότητα απόκτησης εμπόρου πανκαναλικών σε όλη την Ευρώπη και εξυπηρετούν καλύτερα τις ΜΜΕ», δήλωσε ο Max Neukirchen, Παγκόσμιος Επικεφαλής Πληρωμών & Εμπορικών Λύσεων, J.P. Morgan.

Η στρατηγική επένδυση στη Viva Wallet αποτελεί περαιτέρω απόδειξη της δέσμευσης της J.P. Morgan για την καλύτερη εξυπηρέτηση των παγκόσμιων και ευρωπαίων πελατών και έρχεται μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της εταιρείας να συνάψει στρατηγική συνεργασία με την Volkswagen Financial Services AG, με σχέδια να αποκτήσει ελέγχουσα συμμετοχή κοντά στο 75% στην πλατφόρμα πληρωμών της εταιρείας, υπόκεινται σε κανονιστικές εγκρίσεις.

Η J.P. Morgan Securities LLC διετέλεσε αποκλειστικός οικονομικός σύμβουλος της J.P. Morgan και της Freshfields Bruckhaus Deringer LLP και ο Καρατζάς & Συνεργάτες υπηρέτησαν ως νομικοί σύμβουλοι. Ο Jefferies διετέλεσε αποκλειστικός οικονομικός σύμβουλος της Viva Wallet και ο Ντέιβις Πολκ & η Wardwell LLP διετέλεσε νομικός σύμβουλος.

Σχετικά με την JPMorgan

Η JPMorgan Chase & Co. (NYSE: JPM) είναι μια κορυφαία εταιρεία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής («ΗΠΑ»), με δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο. Η JPMorgan Chase είχε 3,7 τρισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία και 294,1 δισεκατομμύρια δολάρια σε ίδια κεφάλαια των μετόχων στις 31 Δεκεμβρίου 2021. Η Εταιρεία είναι ηγέτης στην επενδυτική τραπεζική, τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες για καταναλωτές και μικρές επιχειρήσεις, την εμπορική τραπεζική, την επεξεργασία χρηματοοικονομικών συναλλαγών και τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων. Σύμφωνα με τις μάρκες J.P. Morgan και Chase, η εταιρεία εξυπηρετεί εκατομμύρια πελάτες στις ΗΠΑ και πολλούς από τους πιο σημαντικούς εταιρικούς, θεσμικούς και κυβερνητικούς πελάτες παγκοσμίως.

Σχετικά με το πορτοφόλι Viva

Η Viva Wallet είναι η πρώτη ευρωπαϊκή νεοbank με γραφεία σε 23 Ευρωπαϊκές Χώρες. Δημιουργήθηκε για να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις πληρώνουν και πληρώνονται, το Viva Wallet προσφέρει σε επιχειρήσεις όλων των μεγεθών αποδοχή offline και online πληρωμές μέσω καινοτόμων λύσεων, όπως η εφαρμογή Tap To device που μετατρέπει οποιοδήποτε κινητό σε τερματικό καρτών και τη λύση Smart Checkout, μια προσαρμοστική σελίδα ολοκλήρωσης αγοράς.