Βαριές ευθύνες

ΟΚ, κι άλλες φορές είχαμε προβλήματα εξαιτίας μιας κακοκαιρίας στην Αττική. Πάντα υπήρχαν προβλήματα. Πτώσεις δέντρων, διακοπή ρεύματος, τρακαρίσματα στους δρόμους κι άλλα ως συνέπεια ενός χιονιά, αλλά αυτό το χάος σήμερα, ήταν πρωτοφανές.

Αυτό που έγινε στην Αττική Οδό, όπου ΑΚΟΜΑ και τώρα οδηγοί είναι εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους και ουσιαστικά βρίσκονται σε κίνδυνο μέχρι να απεγκλωβιστούν, βαρύνει όλους τους υπεύθυνους διαχείρισης.

Η παρέμβαση εισαγγελέα για να αναζητηθούν ευθύνες για την πολύωρη παράλυση, ήταν αναγκαία και ελπίζω η έρευνα να προχωρήσει και να αποδώσει καρπούς. Γιατί όχι μόνο πέρασαν στο δρόμο πάρα πολλοί οδηγοί για ώρες, αλλά κάποιοι από αυτούς, μέσα στο βράδυ κινδυνεύουν κι όλας, με την αγωνία των δικών τους ανθρώπων στο σπίτι να είναι τεράστια. Και ξέρετε, καμιά φορά, αυτά είναι τεράστια τιμήματα… Κι αν κάποιος θα σώσει αυτούς τους ανθρώπους που είναι εγκλωβισμένοι στα αμάξια, ξέρουμε, θα είναι πάλι ο στρατός τελικά…

Μην λησμονούμε επίσης ότι η οδική αρτηρία αυτή, χρυσοπληρώνεται από όλους τους πολίτες, σε ημερήσια βάση, σε εποχές από πάσα άποψη δύσκολες, με μεγάλο τίμημα για μια διέλευση.

Ύστερα, γενικότερα, κοινή είναι η πεποίθηση, ίσως πλην των ίδιων των κυβερνητικών στελεχών, ότι ο κρατικός μηχανισμός άργησε να δράσει αποτελεσματικά, σε καίρια χρονικά σημεία, παρότι υπάρχουν τα μέσα και είναι εφικτός ο συντονισμός των φορέων.

Τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, σημείωσαν με ανακοινώσεις τους ότι αυτή η αποτυχία γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, καθότι υπήρχε έγκαιρη- δηλαδή από ημέρες- πρόβλεψη για ακραία καιρικά φαινόμενα στην Αττική, από τους μετεωρολόγους της ΕΜΥ. Κι αυτό είναι μια πραγματικότητα που αποδεικνύεται από τα γεγονότα, ανεξάρτητα από την πολιτική εκμετάλλευση της συγκυρίας που ενδεχομένως επιδιώκει η Αντιπολίτευση.

Εάν δεν υπάρξουν παραιτήσεις υπευθύνων (αυτών που όντως έχουν την ευθύνη και όχι εξιλαστήριων θυμάτων…) ούτε τώρα, τότε πότε;

Δ. Κυριακού