7μηνο πιστοποιητικό εμβολιασμού για όλους όσους δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση

Σε επτά μήνες καθορίζεται η ισχύς του πιστοποιητικού εμβολιασμού για όλον τον πληθυσμό, όπως ανέφερε το πρωί στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΙ ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Την ίδια ώρα όλα είναι ανοιχτά για το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας για τους άνω των 50 ετών. «Δεν είμαστε δογματικοί στην υποχρεωτικότητα, αλλά εξετάζουμε να επεκταθεί με ηλικιακά κριτήρια» τόνισε.

Παράλληλα, υπάρχει ενδεχόμενο στο μέλλον, όπως είπε, να αυστηροποιηθούν περαιτέρω τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους και να μην έχουν πρόσβαση ούτε στους εξωτερικούς χώρους. Είναι μια πρόταση που προέρχεται από τους ειδικούς και θα συζητηθεί ξανά σύντομα, ανέφερε.

«Στοίχημα είναι να μην μεταφερθεί από τις μικρές ηλικίες σε γονείς και παππούδες» ανέφερε για την Όμικρον, καθώς η μεταδοτητικότητά της είναι πολύ μεγάλη και κινείται στις μικρές ηλικίες.

Αναφορικά με την επαναλειτουργία των σχολείων, σημείωσε ότι αυτά θα ανοίξουν στον προβλεπόμενο χρόνο και οι ειδικοί θα κρίνουν και ακολούθως θα εισηγηθούν ενδεχομένως παρεμβάσεις στα πρωτοκόλλα.