Τι εισηγείται η επιτροπή εμπειρογνωμόνων- Αύριο οι αποφάσεις της κυβέρνησης

Προς την απόφαση της άμεσης αναστολής όλων των εορταστικών εκδηλώσεων σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους οδηγούνται τα μέλη της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, που συνεδρίασε σήμερα ενόψει της επέλασης της μετάλλαξης Όμικρον και θα εισηγηθούν στην κυβέρνηση.

Ένα ακόμα μέτρο που οι ειδικοί εισηγούνται είναι η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας σε κλειστούς χώρους, αλλά και σε ανοιχτούς, κατά προτίμηση διπλή όπου παρατηρείται συνωστισμός.

Πρόκειται για ένα μέτρο που και στο παρελθόν, πέρσι είχε εφαρμοστεί στην χώρα.

Επίσης, η επιτροπή εισηγείται σύμφωνα με πληροφορίες την αυστηροποίηση του μέτρου για την είσοδο ταξιδιωτών στην Ελλάδα.

Εκτός δηλαδή από το αρνητικό PCR τεστ, προτείνουν οι ειδικοί να διενεργούνται υποχρεωτικά και δύο rapid test, κατά την δεύτερη και τέταρτη μέρα άφιξης στην χώρα.

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είχε από του βήματος της Βουλής αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης περαιτέρω μέτρων, ειδικότερα μετά τις γιορτές, για να ελεγχθεί καλύτερα η μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού.

«Υπάρχει ξεκάθαρη βούληση της κυβέρνησης για να υπάρξει οπωσδήποτε ένα πλαίσιο περιοριστικών μέτρων μετά τις εορτές. Θα υπάρξουν περιοριστικά μέτρα αλλά παρακολουθούμε την πανδημία.

Η βούληση της κυβέρνησης είναι να ισχύσουν τα νέα μέτρα μετά τις εορτές. Θα δούμε τι θα μας προτείνουν οι ειδικοί και τι θα υιοθετήσει η κυβέρνηση. Η βούληση είναι να γίνει το εορταστικό διάστημα με τα ισχύοντα μέτρα», ανέφερε.

Σε κάθε περίπτωση, οι αποφάσεις της κυβέρνησης επί των εισηγήσεων της επιτροπής εμπειρογνωμόνων θα ληφθούν αύριο και αμέσως μετά θα υπάρξουν οι αντίστοιχες ανακοινώσεις.