Συρία: Τουλάχιστον 241 νεκροί από νάρκες και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς την φετινή χρονιά | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Συρία: Τουλάχιστον 241 νεκροί από νάρκες και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς την φετινή χρονιά

Τις τρομακτικές διαστάσεις του εμφυλίου στη Συρία αποκαλύπτει έκθεση του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οποία δείχνει ότι τουλάχιστον 241 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους το 2021 από νάρκες κατά προσωπικού, αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, βόμβες και υπολειμματικό πολεμικό υλικό σε μέχρι πρότινος εμπόλεμες ζώνες σε όλη τη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στα θύματα περιλαμβάνονται 114 παιδιά και 19 γυναίκες, που έχασαν τη ζωή τους στην πλειονότητά τους το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς.

Ακόμα, η Οργάνωση απευθύνει έκκληση σε διεθνείς οργανισμούς να συμβάλλουν στην άρση των ναρκών, των βομβών και άλλου υπολειμματικού πολεμικού υλικού, καθώς και να προχωρήσουν σε ενημέρωση του πληθυσμού.

Από την πλευρά του, το κρατικό πρακτορείο SANA έχει αναφερθεί σε περιστατικά θανάτων άμαχου πληθυσμού, ως αποτέλεσμα πυροδότησης ναρκών, εκρηκτικών και πυρομαχικών, για τις οποίες ευθύνονται τρομοκρατικές οργανώσεις που δρούσαν σε εδάφη που είχαν υπό τον έλεγχό τους κατά την διάρκεια του πολέμου.