Πούτιν: Όσοι δεν επιτρέπουν την λειτουργία του Nord Stream 2 ενεργούν βλακωδώς | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Πούτιν: Όσοι δεν επιτρέπουν την λειτουργία του Nord Stream 2 ενεργούν βλακωδώς

Για βλακώδη συμπεριφορά κατηγόρησε όσους δεν επιτρέπουν την λειτουργία του αγωγού Nord Stream 2 ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση του Κρατικού Συμβουλίου και του Συμβουλίου για θέματα επιστήμης και παιδείας, ο Βλαντιμίρ Πούτιν σχολίασε την ομιλία του επικεφαλής του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι, σημειώνοντας: «Σχετικά με τον Nord Stream-2, ναι, συμφωνώ με τις δικές σας εκτιμήσεις και αυτό είναι βλακεία για εκείνους που δεν δίνουν τη δυνατότητα να λειτουργήσει σ’ αυτό το σύστημα, επειδή οι πρόσθετες εισροές όγκων φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά θα μείωναν αναμφίβολα την τιμή του φυσικού αερίου στο χρηματιστήριο, στις spot αγορές».

Ο Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι κατηγόρησε την Ευρώπη ότι δεν ανοίγει τον Nord Stream 2, κάτι που, όπως είπε, λειτουργεί εις βάρος της.

Νωρίτερα ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Ριάμπκοφ, τόνισε ότι ο αγωγός Nord Stream 2 που συνδέει τη Ρωσία με την Ευρώπη έχει γίνει διαπραγματευτικό χαρτί εκ μέρους της Ε.Ε και των ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 2 βρίσκεται εν αναμονή των εγκρίσεων της αρμόδιας ρυθμιστικής αρχής της Γερμανίας.