Πλεύρης: Ελεεινά ψεύδη, ότι κρατούνται κρεβάτια σε ΜΕΘ | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Πλεύρης: Ελεεινά ψεύδη, ότι κρατούνται κρεβάτια σε ΜΕΘ

«Ελεεινά ψεύδη, ότι κρατούνται κρεβάτια προσβάλλουν πρώτα από όλα τους γιατρούς και τους νοσηλευτές. Οι διακομιδές δεν γίνονται από πολιτικούς, γίνεται από έναν ιατρό που ανεβάζει στο σύστημα ποιο περιστατικό πρέπει να διακομισθεί, από το σύστημα του ΕΚΑΒ που παρακολουθεί τη μεταφορά που πρέπει να κάνει ο ασθενής και από τον γιατρό ΜΕΘ του νοσοκομείου που τον υποδέχεται» επεσήμανε ο Θάνος Πλεύρης με δηλώσεις του σήμερα.

Ο υπουργός ο οποίος επισκέφθηκε τα νέα ιατρεία στο Παράρτημα του Κέντρου Υγείας Βορείου Τομέα στην Πάτρα σημείωσε ακόμα «Όποιος μιλάει και λέει ότι υπάρχει επιλεκτική αναφορά στις κλίνες ΜΕΘ, προσβάλλει τους γιατρούς και τους νοσηλευτές και αυτό ως υπουργός δεν θα το επιτρέψω» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε ακόμα ότι από τις 550 κλίνες που υπήρχαν, σήμερα είναι διαθέσιμες 1.300 κλίνες ΜΕΘ.

«Πήρα τα στοιχεία και έβλεπα ότι αναμονές προ πανδημίας ήταν 70 και 80 άτομα την ημέρα. Με την πανδημία, ναι, υπάρχουν αναμονές και τις αντιμετωπίζουμε σε συνεννόηση με τους διοικητές. Προσπαθούμε όπου χρειάζεται να διασωληνωθεί ασθενής εκτός ΜΕΘ, αυτό να γίνεται είτε σε χειρουργικά κρεβάτια, είτε σε κλίνες ΜΑΦ. Αυτό ήταν φαινόμενο κυρίως της Βορείου Ελλάδας που υπήρχε πολύ μεγάλη πίεση. Παράλληλα όπου είναι δυνατή η διακομιδή – γιατί γίνεται διακομιδή με ιατρικά κριτήρια- να μεταφέρονται» προσέθεσε ο κ. Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας για άλλη μια φορά υπογράμμισε την ανάγκη για αύξηση των εμβολιασμών, τονίζοντας «Ήδη με τα μέτρα τα οποία έχουμε πάρει, έχουμε αύξηση πάνω από ένα εκατομμύριο στην τρίτη δόση. Και ειδικά για τους συμπολίτες μας άνω των 60 ετών, τα ραντεβού για πρώτη δόση προσεγγίζουν πια τις 95.000. Αν σκεφτούμε ότι ήταν 580.000 οι ανεμβολίαστοι, καταλαβαίνετε ότι πάνω από το 20% έχουν κλείσει ραντεβού για το εμβόλιο, το οποίο είναι το μέσο που αυτή τη στιγμή αυτό μας προστατεύει».

Αναφορικά με το πρόγραμμα ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, το οποίο περιλαμβάνει προσλήψεις ιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού, δήλωσε «Αυτή τη στιγμή, συγκριτικά με το 2019, υπάρχουν επιπλέον 12.000 επικουρικοί και 2.069 μόνιμοι γιατροί. Ήδη έχουν βγει προκηρύξεις για γιατρούς και τις επόμενες μέρες θα υπάρξει μεγάλη προκήρυξη για νοσηλευτές. Για 4.000 νοσηλευτές και 910 λοιπό ιατρικό προσωπικό».