Μετάλλαξη "Όμικρον": Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Μετάλλαξη “Όμικρον”: Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα

Το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης “Όμικρον” εντοπίστηκε στην Ελλάδα, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τις υγειονομικές αρχές της χώρας μας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν άνδρα , ελληνικής καταγωγής, μόνιμο κάτοικο Γιοχάνεσμπουργκ, ο οποίος ταξίδεψε αεροπορικώς από τη Νότια Αφρική στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο άτομο είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, είπε ότι έχει ξεκινήσει η άμεση ιχνηλάτηση των επαφών του, ενώ έχει τεθεί σε απομόνωση. Την ίδια στιγμή, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι η χώρα μας εφαρμόζει όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, δήλωσε πως ο ασθενής έφτασε στην Κρήτη στις 26 Νοεμβρίου και στο αεροδρόμιο υποβλήθηκε σε έλεγχο rapid test, το οποίο ήταν αρνητικό. Ωστόσο, άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα της νόσου στη συνέχεια, με αποτέλεσμα να υποβάλλεται καθημερινά σε έλεγχο rapid test που προέκυψε θετικό στις 29 Νοεμβρίου.

Κατόπιν, ο έλεγχος μέσω pcr test έδωσε αποτελέσματα ύποπτα για τη μετάλλαξη “Όμικρον”, η οποία επιβεβαιώθηκε σήμερα το πρωί. 

Επιπλέον, ο κ. Ζαούτης ανέφερε ότι η ιχνηλάτηση των επαφών του έχει ολοκληρωθεί, ενώ όλες οι επαφές του είναι αρνητικές.