Μέτρα στη νυχτερινή διασκέδαση μετά τις γιορτές προανήγγειλε ο Πλεύρης | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Μέτρα στη νυχτερινή διασκέδαση μετά τις γιορτές προανήγγειλε ο Πλεύρης

«Είμαστε κοντά στο να αποφασίσουμε να γίνει μόνιμη διαδικασία ο εμβολιασμός για κορωνοϊό στους υγειονομικούς. Αν υπάρξει αυτό το πρωτόκολλο αυτό σημαίνει ότι για να μείνεις σε αυτή την υπηρεσία πρέπει να είσαι εμβολιασμένος».

Καλώ όσους είναι σε αναστολή έως τις 31 Μαρτίου να εμβολιαστούν καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο να πούμε ή μένετε στο σύστημα υγείας εμβολιασμένοι ή βρίσκεστε εκτός ΕΣΥ» ανέφερε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης με δηλώσεις του.

Για τον λόγο αυτό, προανήγγειλε ότι θα υπάρξει πολύ σύντομα Νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει και έξοδο από το ΕΣΥ για ανεμβολίαστους υγειονομικούς.

«Τα δεδομένα δείχνουν ότι θα μας συνοδεύει ο εμβολιασμός για τον κορωνοϊό οπότε οι θέσεις που είναι σε αναστολή δεν μπορεί να παραμένουν κενές επ’ αόριστον. Για τις θέσεις που θα μείνουν κενές θα υπάρξουν προκηρύξεις για την κάλυψή τους» συμπλήρωσε ο κ. Πλεύρης.

Παράλληλα ο υπουργός Υγείας μίλησε για ήπιες παρεμβάσεις και νέα μέτρα στη διασκέδαση αποκαλύπτοντας πως τα μέτρα – που δεν έχουν αποφασιστεί ακόμα θα έχουν χρονικό ορίζοντα 15 ημερών.

Όσον αφορά στην λειτουργία των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης, ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι η βασική κατηγορία παρέμβασης που θα αφορούν τα κέντρα και μας έχουν προτείνει και οι ειδικοί έχει να κάνει συνολικά με το κομμάτι της διασκέδασης. Άρα εκεί πέρα θα γίνει μία συζήτηση τη Δευτέρα να ορίσουμε ποιο είναι το πρόβλημα. 

«Οι χώροι υπερμετάδοσης κατά βάση δεν είναι οι χώροι της τυπικής εστίασης. Είναι οι χώροι που υπάρχει περισσότερη παρουσία διασκέδασης, δηλαδή η βραδινή διασκέδαση. Αλλά προς αυτή την κατεύθυνση δεν μπορώ να σας πω γιατί δεν έχουν αποφασιστεί αλλά η φιλοσοφία θα είναι είτε με την εφαρμογή ωραρίου, είτε με την εφαρμογή άλλων μέτρων όπως υπήρξαν πχ όρθιας διασκέδασης, τέτοιες παρεμβάσεις για ένα 15νθήμερο θα αναζητήσουμε. Εκεί είναι η κατεύθυνση. Αυτό θα το προσδιορίσουμε τη Δευτέρα» κατέληξε.