Κορωνοϊός-Γαλλία: Έκτακτα μέτρα για τη μετάλλαξη "Όμικρον" σχεδιάζει η κυβέρνηση | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Κορωνοϊός-Γαλλία: Έκτακτα μέτρα για τη μετάλλαξη “Όμικρον” σχεδιάζει η κυβέρνηση

Έκτακτο συμβούλιο για τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της μετάλλαξης “Όμικρον” αναμένεται να συγκαλέσει το απόγευμα ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, με τα κρούσματα να σημειώνουν ραγδαία αύξηση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η χώρα κατέγραψε πάνω από 100.000 κρούσματα ανήμερα Χριστουγέννων, με τους ειδικούς να παρακολουθούν τις εξελίξεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σχεδιάζεται η είσοδος σε δραστηριότητες αναψυχής, μέσα μεταφοράς, μπαρ και εστιατόρια σε πλήρως εμβολιασμένους. Την ίδια στιγμή, υπό εξέταση βρίσκεται η καθιέρωση του «σούπερ πάσο», το οποίο θα δίνει την δυνατότητα πρόσβασης σε δημόσιους χώρους και σε όσους έχουν αρνητικό τεστ.

Ακόμα, αναμένεται η ενίσχυση της τηλεργασίας, με το Υπουργείο Εργασίας να ζητά από τις εταιρείες να προσαρμοστούν σε τηλεργασία «τουλάχιστον τρεις ημέρες» την εβδομάδα «για τις θέσεις που το επιτρέπουν», «ή ακόμη και τέσσερις εάν είναι εφικτό».

Τα νέα μέτρα που θα ανακοινώσει σήμερα ο ένοικος των Ηλυσίων θα τεθούν σε ψηφοφορία από τη γαλλική Εθνοσυνέλευση ( 29 Δεκεμβρίου) και εν συνεχεία από τη Γερουσία ( 5 Ιανουαρίου) για να τεθούν σε ισχύ πριν από τις 15 Ιανουαρίου 2022.