ΗΠΑ: Στα προ-πανδημίας επίπεδα οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

ΗΠΑ: Στα προ-πανδημίας επίπεδα οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας

Σε σταθερά επίπεδα διατηρήθηκαν οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, κάτι που δηλώνει την ισχυρή ζήτηση για εργατικό δυναμικό που υπάρχει το τελευταίο διάστημα.

Το Υπουργείο Εργασίας δημοσίευσε την τελευταία εβδομαδιαία έκθεση για αποζημιώσεις ανεργίας σήμερα. Σύμφωνα με αυτή, οι αρχικές αιτήσεις ανεργίας, την εβδομάδα που έληξε στις 18 Δεκεμβρίου ανήλθαν σε 205.000, στο ίδιο ακριβώς επίπεδο με τα αναθεωρημένα στοιχεία, μία εβδομάδα πριν.

Νωρίτερα τον Δεκέμβριο, οι αιτήσεις ανεργίας υποχώρησαν στις 188.000, στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1969. Βάσει της πιο πρόσφατης έκδοσης, ο κινητός μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων για νέες απαιτήσεις ήταν σχεδόν στο χαμηλότερο σημείο σε επίπεδο 52 ετών, σημειώνοντας αύξηση κατά 2.750 εβδομάδες σε κάθε εβδομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη μέτρηση υποχώρησε κάτω από τα δύο εκατομμύρια για τέταρτη συνεχή εβδομάδα και έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2020.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι παρατηρείται ανάκαμψη στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ, με μικρή πτώση στις ελλείψεις εργατικού δυναμικού.