Γερμανία: Επίσκεψη Σολτς στο Παρίσι για συνάντηση με τον Μακρόν | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Γερμανία: Επίσκεψη Σολτς στο Παρίσι για συνάντηση με τον Μακρόν

Επίσκεψη στη Γαλλία πραγματοποιεί ο νέος Καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, ο οποίος αναμένεται να συναντηθεί με τον Εμμανουέλ Μακρόν.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Σολτς είπε ότι η συνάντηση θα διεξαχθεί με στόχο την διαμόρφωση μαζί με την Γαλλία μίας «κοινής στρατηγικής».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Γαλλίας συνεχάρη τον Όλαφ Σολτς για την ανάληψη των καθηκόντων του, προσθέτοντας: «Θα γράψουμε μαζί το επόμενο κεφάλαιο, για τους Γάλλους, για τους Γερμανούς, για τους Ευρωπαίους».

Οι συζητήσεις των δύο ηγετών θα περιστραφούν γύρω από τον αγωγό Nord Stream 2, την πυρηνική ενέργειας και πιθανόν την αυξημένη ένταση στα σύνορα μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας. Εμμανουέλ Μακρόν και Όλαφ Σολτς φαίνεται να μοιράζονται διαφορετικές θέσεις τόσο για το πρώτο όσο και για το δεύτερο ζήτημα. Μάλιστα, η Γαλλία έχει ζητήσει τον χαρακτηρισμό της πυρηνικής ενέργειας ως “πράσινης”, κυρίως για επενδυτικούς λόγους.

Από την πλευρά του, ο Όλαφ Σολτς έχει επισημάνει πως η επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας αποτελεί επιλογή των χωρών.

Μετά το πέρας του ταξιδιού στη Γαλλία, ο Όλαφ Σολτς θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, όπου θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, και τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.