Γερμανία: Για πρώτη φορά ίσος αριθμός ανδρών και γυναικών στο υπουργικό συμβούλιο | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Γερμανία: Για πρώτη φορά ίσος αριθμός ανδρών και γυναικών στο υπουργικό συμβούλιο

Ίσος αριθμός ανδρών και γυναικών στο υπουργικό συμβούλιο της Γερμανίας προβλέπεται για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, με τον Όλαφ Σολτς να ανακοινώνει ότι σημαντικά χαρτοφυλάκια θα καταληφθούν από γυναίκες.

Συγκεκριμένα, τα Υπουργεία Εσωτερικών, Άμυνας, Ανάπτυξης και Υποδομών θα δοθούν σε γυναίκες. Έτσι, το Υπουργείο Εσωτερικών θα αναλάβει η Νάνσι Φαέζερ, η οποία ήταν επικεφαλής του SPD στο κρατίδιο της Έσσης. Το Υπουργείο Άμυνας αναλαμβάνει η Κριστίν Λάμπρεχτ, η οποία ήταν επικεφαλής του Υπουργείου Οικογενειακών Υποθέσεων και του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Το Υπουργείο Ανάπτυξης αναλαμβάνει η Σβένια Σούλτσε, ενώ το Υπουργείο Υποδομών η Κλάρα Γκέιβιτς.

Το Υπουργείο Εξωτερικών θα αναλάβει η Αναλένα Μπέρμποκ, υποψήφια Καγκελάριος των Πρασίνων, ενώ οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) έδωσαν το Υπουργείο Παιδείας σε γυναίκα. Σημειώνεται ότι το κόμμα έλαβε άλλα τρία Υπουργεία.

Το Υπουργείο Υγείας θα περιέλθει στον επιφανή επιδημιολόγο Καρλ Λάουτερμπαχ, ο οποίος παρεμβαίνει στον δημόσιο διάλογο για την πανδημία.

Η νέα κυβέρνηση του Όλαφ Σολτς αναμένεται να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, ώστε ακολούθως να ξεκινήσει το έργο της.