Αιγαίο: Τουρκικές υπερπτήσεις πάνω από την Παναγιά | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Αιγαίο: Τουρκικές υπερπτήσεις πάνω από την Παναγιά

Συνεχίζονται οι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από την Τουρκία, καθώς τουρκικά μαχητικά και άλλα αεροσκάφη παραβίασαν το FIR Αθηνών.

Ειδικότερα, στις 15:33, ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από τη νήσο Παναγιά στα 27.000 πόδια, ωστόσο αναχαιτίστηκαν άμεσα από ελληνικά μαχητικά.

Νωρίτερα, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κάλεσε την Τουρκία να πάρει πίσω το casus belli, κάνοντας λόγο για μία πρωτοτυπία χωρίς προηγούμενο διεθνώς.

«Αυτονόητη προϋπόθεση επιτυχίας του διαλόγου είναι να εγκαταλειφθεί η απειλή πολέμου εναντίον της Ελλάδος. Να εγκαταλειφθεί το casus belli. Η Τουρκία είναι η μόνη χώρα στον πλανήτη η οποία κατά πλήρη παράβαση του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ απειλεί άλλη χώρα με πόλεμο και μάλιστα με την σημείωση ότι η απειλή διατυπώνεται αν η άλλη χώρα – η Ελλάδα – ασκήσει νόμιμο δικαίωμά της. Αυτό πρέπει να φύγει από την μέση. Δεν είναι δυνατό να δεχόμαστε ως λογική συνύπαρξης την απειλή πολέμου. Η Τουρκία πρέπει να αντιληφθεί ότι είναι και για δικό της όφελος η απόσυρση του casus belli», δήλωσε ο κ. Δένδιας.