Φορολοταρία: Πρεμιέρα για το νέο σύστημα τον Ιανουάριο - Κέρδη έως και 50.000 ευρώ | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Φορολοταρία: Πρεμιέρα για το νέο σύστημα τον Ιανουάριο – Κέρδη έως και 50.000 ευρώ

Τον Ιανουάριο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή η νέα φορολοταρία που θα μοιράζει μέχρι και 50.000 ευρώ σε τυχερούς φορολογούμενους κάθε μήνα.

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για την φορολοταρία προβλέπει σημαντικές αλλαγές και επιπλέον έκπτωση φόρου με στόχο την ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τα τέλη του 2021.

Πιο αναλυτικά, η νέα φορολοταρία περιλαμβάνει τις εξής αλλαγές:

  • Από τον Ιανουάριο του 2022  και κάθε μήνα θα κληρώνονται σημαντικά ποσά, τα οποία θα ξεκινούν από τα 1.000 ευρώ και θα φθάνουν ακόμη και τα 50.000 ευρώ. Έτσι, 500 τυχεροί θα κερδίζουν από 1.000 ευρώ, 70 από 5.000 ευρώ, 5 από 20.000 ευρώ και ένας υπερτυχερός θα κερδίζει 50.000 ευρώ.
  •  Το συνολικό ποσό που θα κληρώνεται κάθε μήνα δεν θα αλλάξει και θα παραμείνει στο 1 εκατ. ευρώ.
  • Δημιουργία νέας πλατφόρμας, μέσω της οποίας όσοι συμμετέχουν στην κλήρωση θα μπορούν εύκολα και γρήγορα να διαπιστώνουν εάν έχουν κερδίσει. Η νέα πλατφόρμα δεν θα συνδέεται μ’ εκείνη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Ο σχεδιασμός της βρίσκεται σε εξέλιξη, ώστε να είναι έτοιμη τον Δεκέμβριο.
  • Η νέα φορολοταρία περιλαμβάνει περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας για τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά, καθώς φορολογούμενοι με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα και με περισσότερα τέκνα αναμένεται να έχουν προσαύξηση στον αριθμό των λαχνών και συνεπώς περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουν.
  • Θα δίνεται διαφορετική στάθμιση ανάλογα με το ποσοστό του εισοδήματος που καταναλώνεται. Έτσι, εξετάζεται να λαμβάνουν περισσότερους λαχνούς όσοι δαπανούν με κάρτες ή μέσω e-banking το μεγαλύτερο μέρος των εισοδημάτων τους.