Σκυλακάκης: Το επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους, υγειονομικούς και άτομα με αναπηρία θα καταβληθεί πριν τα Χριστούγεννα | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Σκυλακάκης: Το επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους, υγειονομικούς και άτομα με αναπηρία θα καταβληθεί πριν τα Χριστούγεννα

Στην έκτακτη οικονομική βοήθεια που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής αναφέρθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Σκυλακάκης είπε, αρχικά, ότι το εισοδηματικό κριτήριο των 7.200 ευρώ για τους χαμηλοσυνταξιούχους αφορά το καθαρό ποσό που λαμβάνουν από τη σύνταξη τους, εφόσον δεν έχουν άλλα εισοδήματα.

Αναφορικά με το επίδομα για τους υγειονομικούς, σημείωσε πως θα καταβληθεί μόνο σε εκείνους της πρώτης γραμμής και θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία για τον υπολογισμό του, όπως τον Απρίλιο του 2020 που είχαν λάβει και πάλι μισό μισθό. Έτσι, θα εξαιρεθούν όσοι βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

Σχετικά με το επίδομα για τα άτομα με αναπηρία, αυτό θα καταβληθεί σε όσους παίρνουν το αντίστοιχο επίδομα από τον ΟΠΕΚΑ, σε περίπτωση που πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια που ισχύουν και για τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Ακόμα, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι τα επιδόματα θα καταβληθούν πριν τα Χριστούγεννα, δηλώνοντας πως στους δικαιούχους περιλαμβάνονται και όσοι παίρνουν προσωρινή σύνταξη, εφόσον πληρούν τα κριτήρια.

Τέλος, ο κ. Σκυλακάκης υπογράμμισε πως δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για μόνιμα μέτρα, κάτι που θα γίνει εφικτό από το 2023 και έπειτα.