Μικρά βέλη | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Μικρά βέλη

  • Καταντάει γελοίο όλο αυτό με τους εκ πεποιθήσεως ανεμβολίαστους. Προσπαθούμε να πείσουμε-ακόμα- ποιους; Τους αρνητές της κοινής λογικής;
  • Μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ: Σχισματικοί οι αντιεμβολιαστές ιερείς – Ύβρις η αμφισβήτηση της ιατρικής. Έτσι, για να αποδειχθεί ότι η επίσημη εκκλησία είναι αναφανδόν υπέρ του εμβολιασμού.
  • Όσοι κόλλησαν κορωνοιο και εμβολιάστηκαν το προηγούμενο διάστημα, την έβγαλαν καθαρή στο σπίτι και ανάρρωσαν και γρήγορα. Δεν είναι μόνο θέμα στατιστικών, εάν ρωτήσετε φίλους, γνωστούς σας, που κόλλησαν, θα το επιβεβαιώσουν. Τι να λέμε τώρα; Τα εμβόλια είναι ζώνη ασφαλείας που αποτρέπουν τη σοβαρή νόσηση και τις επιπλοκές.Όσοι ανεμβολιαστοι κόλλησαν και γλύτωσαν είναι πολύ τυχεροί γιατί δεν έφαγαν πολύ ιικό φορτίο και γιατί η γενική κατάσταση υγείας τους ήταν καλή. Αλλά με την υγεία δεν παίζεις. Δεν μπορείς να παίξεις τη ζωή σου την ίδια στα ζάρια και να κοιτάς τις πιθανότητες!
  • 600.000 πολίτες άνω των 60 ετών (η πλειοψηφία αυτών με χρόνια υποκείμενα νοσήματα) παραμένουν ανεμβολίαστοι. Παραμένοντας εντελώς έκθετοι στον ιό…Τι να πει κανείς;
  • Ασθενείς σε ΣΟΒΑΡΗ κατάσταση, ανεμβολίαστοι σε ΜΕΘ, μερικοί από αυτούς κατέληξαν, δεν ήθελαν να τους χορηγηθεί οξυγόνο και πέθαναν. Τους το είπαν καθαρά οι γιατροί. Πρέπει να σας σώσουμε, το οξυγόνο σας είναι πολύ χαμηλό και το αρνούνταν! Το ίδιο και στενοί συγγενείς τους! Με το πρόσχημα και καλά ότι πρέπει να συναινούν στην ιατρική πράξη. Ναι, εδώ όμως δεν μιλάμε για κάτι προγραμματισμένο, αλλά για κάτι οριακό που η ζωή από τον θάνατο απέχει ελάχιστα! Άνθρωποι όχι απλά συνομοσιολόγοι, αλλά για ψυχιατρείο. Είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, οι οποίοι τι; Δεν θέλουν να ζήσουν; Και όταν έρθει η ώρα για το εμβόλιο κατά του καρκίνου, θα τρέξουν να το κάνουν; Ζούμε πρωτοφανείς καταστάσεις!
  • Εάν κρίνω κι από αυτά που έχω δει σε στρατιωτικό νοσοκομείο, καθώς βρέθηκα εκεί για δύο βδομάδες, εξαιτίας περιπέτειας υγείας πολύ συγγενικού μου προσώπου, πρέπει άμεσα να υπάρξουν προσλήψεις επιπλέον προσωπικού γιατρών και νοσηλευτών, ειδικά των δεύτερων. Οι άνθρωποι κάνουν υπερεργασία σε δύσκολες συνθήκες λόγω Covid-19. Άμεσες ενέργειες, δεν γίνεται αλλιώς…
  • Bρίσκω πολύ σωστό αυτό που είπε ο Μητσοτάκης για τα γλυπτά του Παρθενώνα και το αίτημα. Έπρεπε αυτή η κίνηση να είχε γίνει εδώ και πολλά χρόνια!
  • Πολύ καλά ξηγήθηκε ο Μητσοτάκης στην Ολλανδή δημοσιογράφο που κουνάει το δάχτυλο στην Ελλάδα. Και ο Τσίπρας να ήταν, τα ίδια θα έλεγα. Ο πρωθυπουργός σε τέτοιες περιπτώσεις εκπροσωπεί τη χώρα. Αντί να μας κάνουν μαθήματα, να κοιτάξουν να βάλουν πλάτη στο μεταναστευτικό. Η Ελλάδα έχει σηκώσει απίστευτο βάρος από χρόνια. Ας κοιτάξουν δίπλα τον δικτάτορα που καταρρέει, ο οποίος χρόνια τώρα παίζει παιχνίδια με τους δουλέμπορους και εκβιάζει Ε.Ε και Ελλάδα.
  • Μίτσκοσκι: Αναγνωρίζω τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά ποτέ δεν θα χρησιμοποιήσω το «Βόρεια». Χειροκροτήστε όσους εδώ την έφεραν! Σκέτο Μακεδονία και άντε γεια από τους γείτονες… Μόνη χαμένη η Ελλάδα όπως πάντα.
  • Έβλεπα τον ΓΑΠ στην εκπομπή του Χατζηνικολάου τις προάλλες και μου έκαναν εντύπωση όσα έλεγε…

Όταν το γυαλί ραγίζει (το 2010), δεν ξανακολλάει. Τέλος. Μια φορά είναι οι μεγάλες ευκαιρίες στη ζωή. Και το λέω εγώ αυτό που έκανα αυτήν την επιλογή το 2009…

Δημήτρης Κυριακού