Μητσοτάκης: Τσακίσατε τη μεσαία τάξη στους φόρους και ερχόμαστε να της δώσουμε αυτά που της πήρατε | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Μητσοτάκης: Τσακίσατε τη μεσαία τάξη στους φόρους και ερχόμαστε να της δώσουμε αυτά που της πήρατε

Με αιχμές για την αντιπολιτευτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν η δευτερολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη, από το βήμα της Βουλής νωρίτερα.

Ο πρωθυπουργός, κάλεσε μεταξύ άλλων την αξιωματική αντιπολίτευση να διευκρινίσει εάν αμφισβητεί τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat αναφορικά με την πορεία της οικονομίας της χώρας.

Παρόλα αυτά, θεωρεί ως θετικό το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα στηρίξει τα μέτρα ανακούφισης που ανακοίνωσε ο ίδιος για τους χαμηλοσυνταξιούχους, τα ΑμΕΑ και τους υγρειονομικούς.

Αναφορικά με το θέμα που συζητήθηκε σήμερα στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, δηλαδή τις αυξήσεις τιμών, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στον αποπληθωρισμό. Κατά τον ίδιο, η απότομη ανάπτυξη επέφερε και την αύξηση των τιμών, αλλά εκτιμά ότι το φαινόμενο αυτό δεν πρέπει να ανησυχεί κανέναν γιατί είναι παροδικό.

Εν συνεχεία, ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντάς του ότι επί διακυβέρνησης του, όπως είπε «τσάκισε τη μεσαία τάξη στους φόρους».

Εν συνεχεία, ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντάς του ότι επί διακυβέρνησης του, όπως είπε «τσάκισε τη μεσαία τάξη στους φόρους».

«Ερχόμαστε να της δώσουμε αυτά που της πήρατε» είπε απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τον Α. Τσίπρα. και συμπλήρωσε: «Η καλύτερη απάντηση στα περί ταξικής μονομέρειας είναι η δημιουργία πολλών καλοπληρωμένων θέσεων εργασίας λόγω επενδύσεων».

Παράλληλα, κάλεσε τον Α. Τσίπρα να σχολιάσει την «απρεπέστατη», όπως δήλωσε, εμφάνιση του Ισπανού πρωθυπουργού Σάντσεθ με τον Ερντογάν.

«Αν δει κανείς το καλάθι στα τρόφιμα η αύξηση μηνιαίως είναι 0,1% στην Ιταλία, Γαλλία 0,7% στην Ισπανία 1,3% που σημαίνει ότι και στην οικονομία, όπως και στα εξοπλιστικά – εκτός από τις πωλήσεις όπλων στην Τουρκία-  δεν μας τα λένε πολύ καλά οι νεόκοποι φίλοι σας, ισπανοί σοσιαλιστές με τους Podemos», υπογράμμισε, συμπληρώνοντας «Εσείς κ. Τσίπρα επιδιώκατε να συναντηθείτε με τον κ. Σάντσες όταν ήλθε στην Ελλάδα. Και στις προσυνόδους του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού κόμματος εσείς πηγαίνετε…» σημείωσε μεταξύ άλλων.