Λιβύη: Υποψήφιος για την προεδρία ο Ντμπεϊμπά | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Λιβύη: Υποψήφιος για την προεδρία ο Ντμπεϊμπά

Την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές της Λιβύης που είναι προγραμματισμένες για τις 24 Δεκεμβρίου κατέθεσε ο νυν πρωθυπουργός Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά, ο οποίος υπέβαλε τα σχετικά δικαιολογητικά στην Ανώτατη Εθνική Επιτροπή Εκλογών της χώρας την Κυριακή στην Τρίπολη.

Μετά την υπογραφή των δικαιολογητικών, ο Ντμπεϊμπά δήλωσε: “Σ’ αυτή την ιστορική στιγμή της ιστορίας του λιβυκού έθνους, νιώθω μαζί σας την σημασία του καθήκοντος. Παρουσιάζω το έγγραφο της υποψηφιότητάς μου για να σας υπηρετήσω και τίποτα άλλο”.

Παράλληλα, ο ίδιος συμπλήρωσε πως υπέβαλε υποψηφιότητα για την διασφάλιση της ενότητας της χώρας, υποσχόμενος να φέρεις εις πέρας ένα μακρύ και δύσκολο ταξίδι και τονίζοντας την ανάγκη για σκληρή δουλειά για την έξοδο από την κρίση.

Ο Ντμπεϊμπά αποτελεί ένα ακόμα πρόσωπο που διεκδικεί την προεδρία της χώρας. Υπενθυμίζεται ότι υποψήφιοι για τις εκλογές της 24ης Δεκεμβρίου είναι ο Σάιφ αλ-Ισλάμ Καντάφι, ο Χαλίφα Χαφτάρ, ο Φάτι Μπασάγκα, ο Αγκίλα Σάλεχ, ο Άρεφ Αλί Ναγιέντ και ο Αλί Ζιντάν.