Λιβύη: Συμμετοχή στις εκλογές δήλωσε ο γιος του Καντάφι, Σάιφ αλ-Ισλάμ | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Λιβύη: Συμμετοχή στις εκλογές δήλωσε ο γιος του Καντάφι, Σάιφ αλ-Ισλάμ

Στις εκλογές της 24ης Δεκεμβρίου στη Λιβύη θα συμμετάσχει ο γιός του Μουαμάρ αλ Καντάφι, Σάιφ αλ-Ισλάμ καθώς υπέβαλε την υποψηφιότητά σήμερα Κυριακή, καταθέτοντας τα απαιτούμενα έγγραφα, στην πόλη Σαμπάχ.

Ο Σάιφ αλ- Ισλάμ, να σημειωθεί ότι δεν έχει λευκό ποινικό μητρώο, καθώς στα τέλη του 2011 είχε συλληφθεί σε επεισόδια, την χρονιά όπου έπεσε από την εξουσία ο πατέρας του. Όπως ο τελευταίος, έτσι κι αυτός κατηγορήθηκε από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας τα οποία τελέστηκαν κατά τον εμφύλιο πόλεμο.  

Το 2015 καταδικάστηκε από Δικαστήριο της Τρίπολης, και τον Ιούνιο του 2017 απελευθερώθηκε. Όμως συνεχίζει να καταζητείται επίσης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και μια του δημόσια εμφάνιση είναι ικανή να τον στείλει ξανά στην φυλακή.

Για τις εκλογές της 24ης Δεκεμβρίου οι οποίες από πολλούς είναι αμφίβολο εάν τελικά θα διεξαχθούν, οι άλλοι υποψήφιοι είναι ο στρατιωτικός διοικητής της Ανατολικής Λιβύης Χαλίφα Χαφτάρ, ο πρόεδρος της Βουλής Ακίλα Σάλεχ και ο πρωθυπουργός Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά.