Κορωνοϊός - Λάουτερμπαχ: Η μετάλλαξη "Όμικρον" θα μπορούσε να επιταχύνει το τέλος της πανδημίας | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Κορωνοϊός – Λάουτερμπαχ: Η μετάλλαξη “Όμικρον” θα μπορούσε να επιταχύνει το τέλος της πανδημίας

Μία αισιόδοξη εκτίμηση για την πορεία της πανδημίας μετά την εμφάνιση της μετάλλαξης “Όμικρον” έκανε ο Γερμανός επιδημιόλογος, Καρλ Λάουτερμπαχ, βάσει των δεδομένων που διαθέτουν επιστήμονες από τη Νότια Αφρική.

Μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», ο κ. Λάουτερμπαχ ανέφερε ότι το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος της πανδημίας παρουσιάζει ηπιότερα συμπτώματα συγκριτικά με άλλα, προκαλώντας πιο ήπια νόσηση.

Κατόπιν, ο ίδιος επισήμανε ότι η συγκεκριμένη μετάλλαξη θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και σε επιτάχυνση του τέλους της πανδημίας. Όπως είπε, το γεγονός ότι άτομα που έχουν βρεθεί θετικά φέρεται να έχουν εκδηλώσει κάποια ήπια συμπτώματα για 2-3 μέρες, την στιγμή που κανένα δεν έχει ασθενήσει βαριά ή χάσει την ζωή του, είναι ιδιαίτερα θετικό.

Ενισχύοντας τον ισχυρισμό του, είπε ότι «η παραλλαγή “Όμικρον” έχει τόσες πολλές μεταλλάξεις -32 στην πρωτεΐνη ακίδας, διπλάσιες δηλαδή από τη “Δέλτα”- που θα μπορούσε να σημαίνει ότι είναι βελτιστοποιημένο στέλεχος για να μολύνει και να είναι λιγότερο θανατηφόρο, όπως εξελίσσονται οι περισσότεροι ιοί του αναπνευστικού».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Καρλ Λάουτερμπαχ είναι μέλος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), όντας ένας από τους υποψηφίους για την ανάληψη του Υπουργείου Υγείας της Γερμανίας.