Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ για την κλήση Πολάκη σε κατάθεση μετά από μήνυση του Φουρθιώτη | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ για την κλήση Πολάκη σε κατάθεση μετά από μήνυση του Φουρθιώτη

Αναφορά προς τον Πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα έστειλε η Όλγα Γεροβασίλη, με αφορμή την κίνηση των δικαστικών αρχών να καλέσουν για ανωμοτί κατάθεση τον Παύλο Πολάκη, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, μετά από μήνυση του Μένιου Φουρθιώτη εις βάρος του.

Η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να ενημερωθεί για το εάν έχει διαβιβασθεί στην Βουλή σχετική δικογραφία, καλώντας τον κ. Τασούλα «να περισώσει το κύρος του Κοινοβουλίου και να πράξει καθετί εντός των αρμοδιοτήτων του για την διαφύλαξη της νομιμότητας και της συνταγματικής τάξης, ώστε να ανακληθεί η αντισυνταγματική και παράνομη κλήση βουλευτή, η οποία προσβάλλει βάναυσα τη Βουλή, παραβιάζει κατάφωρα το Σύνταγμα και αποτελεί επικίνδυνο προηγούμενο αλλά και πράξη διολίσθησης σε αυταρχικές ατραπούς που υπονομεύουν την δημοκρατία».

Ο Παύλος Πολάκης, με ανάρτησή του για το θέμα τόνισε ότι δεν έχει σκοπό να μεταβεί για κατάθεση στην Ασφάλεια Αττικής, ενώ ζητά την παραδειγματική τιμωρία του εισαγγελέα που διέταξε αυτήν την προανάκριση, όσο και των αστυνομικών υπαλλήλων που υπέγραψαν την κλήση σε ανωμοτί κατάθεση.