Ανδρουλάκης: Προσπαθώ να ενώσω όλες τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Ανδρουλάκης: Προσπαθώ να ενώσω όλες τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ

Το στίγμα της υποψηφιότητάς του για την ανάληψη της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής περιέγραψε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΣΚΑΪ, ο κ. Ανδρουλάκης είπε, αρχικά: «Προσπαθώ να ενώσω όλες τις γενιές του ΠΑΣΟΚ. Να υπάρχουν νέοι οι οποίοι έχουν και επάρκεια και θάρρος να αμφισβητήσουν κατεστημένα. Είναι κρίσιμο η παράταξή μας να ξανα-αμφισβητήσει κατεστημένα, μικρά ή μεγάλα, συμφέροντα που κρατούν την Ελλάδα μας δεμένη πίσω».

Κατόπιν, τόνισε πως επιδιώκει τον επαναπατρισμό ψηφοφόρων που έφυγαν από το κόμμα, καθώς και την προσέλκυση των νέων ψηφοφόρων που έχουν αγωνίες για το μέλλον. «Είμαι έτοιμος να αγκαλιάσω όλους τους παλιούς μας ψηφοφόρους οι οποίοι έφυγαν από την παράταξή μας για πολλούς λόγους, γιατί πληγώθηκαν. Είμαι έτοιμος να αγκαλιάσω τους νέους ψηφοφόρους που δεν μας έχουν ψηφίσει ποτέ, αλλά έχουμε κοινές αγωνίες για την καθημερινότητα, τις ανισότητες. Δεν θέλω η νέα γενιά της Ελλάδας να είναι μια γενιά χαμηλών προσδοκιών, αλλά μια νέα γενιά προοπτικής η οποία θα χτίσει τις οικογένειές της, θα παράξει πλούτο, θα πάμε σε μια νέα εποχή κοινωνικής κινητικότητας. Όλους αυτούς τους αγκαλιάζουμε».

Την ίδια στιγμή, πρόσθεσε πως το προσκλητήριο δεν αφορά τα στελέχη που αποχώρησαν από τον ΚΙΝΑΛ, μιλώντας για «αξιακό ζήτημα».

Επίσης, ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε για την προσωπική πορεία του, λέγοντας: «Είμαι δύο φορές εκλεγμένος ευρωβουλευτής, με έχουν τιμήσει εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόροι. Δεν ανέβηκα σε κανένα ασανσέρ της εγχώριας ελίτ, ούτε ήμουν φορέας του πελατειακού κράτους, δεν έχω χρησιμοποιήσει ούτε ένα ευρώ των φόρων του ελληνικού λαού για πελατειακούς λόγους. Έφτασα εδώ με τον αγώνα μου».

Σχετικά με το διακύβευμα των εκλογών, επισήμανε ότι τα λάθη της ΝΔ ως κυβέρνησης και η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να αναδείξει λύσεις αποτελούν ευκαιρία για αύξηση των δυνάμεων του ΚΙΝΑΛ. Μάλιστα, υπογράμμισε πως το ΚΙΝΑΛ μπορεί να γίνει κόμμα εξουσίας με «σύγχρονο πρόγραμμα».

Αναφορικά με το όραμά του, ανέφερε αναλυτικά: «Η Ελλάδα να γίνει ένα κανονικό ευρωπαϊκό κράτος, με μια ανταγωνιστική παραγωγική βάση, με βάση την αειφόρο ανάπτυξη. Για πολλές καλές δουλειές για όλους και με ένα στοχευμένο κοινωνικό κράτος χωρίς πελατειακή μορφή. Και βέβαια πολιτικές οι οποίες αφορούν σημαντικά εθνικά θέματα που είναι και το δημογραφικό. Δηλαδή πείτε ότι αυτή τη στιγμή εμείς αποτυγχάνουμε. Ποιο είναι το μέλλον της χώρας μας; Θα συνεχίσει η ΝΔ μια συντηρητική πολιτική για λίγους και από την άλλη οι πολλοί θα ακούνε λαϊκισμούς, δημαγωγίες, άνευ σχεδίου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν είναι ένα μακροπρόθεσμα σταθερό, ουσιαστικό, καλό σενάριο».

Ενισχύοντας την θέση του, παρέθεσε το παράδειγμα της Πορτογαλίας, όπου η κυβέρνηση της χώρας χρησιμοποίησε πόρους ύψους 2,4 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για την δημιουργία 6.800 κατοικιών για νέα ζευγάρια ώστε να τα ενοικιάσουν και να ζήσουν σε αυτά, όπως επίσης και την δημιουργία 13.000 κλινών σε φοιτητικές εστίες, με στόχο τη μεγαλύτερη οικονομική ανεξαρτησία των πολιτών.