Τασούλας: Καμία ανησυχία για την στατικότητα του κτιρίου της Βουλής

Την διαβεβαίωση ότι κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει με τη στατικότητα του κτιρίου της Βουλής εξέφρασε ο Κωνσταντίνος Τασούλας, απαντώντας έτσι σε δημοσίευμα εφημερίδας.

Ο πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι το κτίριο παρακολουθείται από μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας της Βουλής και ότι είναι καλοδεχούμενη «Κάθε καλοπροαίρετη επισήμανση, ειδικά όταν αυτή προέρχεται από διακριμένους καθηγητές».

Σημείωσε ακόμα ότι «κάθε έργο εκσυγχρονισμού που έχει γίνει στη Βουλή των Ελλήνων έχει βελτιώσει και ενισχύσει τη στατικότητα του κτιρίου», συμπληρώνοντας ότι στην κατασκευή του υπόγειου γκαράζ της Βουλής δεν υπήρξαν μπαζώματα, αλλά τοποθετήθηκαν πάσσαλοι υποστήριξης που ενδυνάμωσαν τη στατικότητα του κτιρίου. Έργα ενίσχυσης έγιναν και στον θόλο του Κοινοβουλίου το 2018 τα οποία ενίσχυσαν τη θωράκιση του κτιρίου.

Ο κ. Τασούλας τόνισε ακόμα ότι οποιεσδήποτε ρωγμές σε εσωτερικούς τοίχους του ισογείου και σε ένα γραφείο του δευτέρου ορόφου κατά τον σεισμό του Ιουλίου του 2019, επιτηρούνται συνεχώς από τους μηχανικούς και δεν έχει παρατηρηθεί καμία μεταβολή τους.