Χατζηδάκης: Αύξηση του κατώτατου μισθού το 2022 | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Χατζηδάκης: Αύξηση του κατώτατου μισθού το 2022

Την αύξηση του κατώτατου μισθού προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης με δηλώσεις του στο OPEN.

Σημείωσε πως η νέα αύξηση θα δοθεί εντός του 2022 στους χαμηλόμισθους εργαζόμενους.

«Εμείς παρά το ότι είχαμε μία εισήγηση από την Τράπεζα της Ελλάδας και από το ΚΕΠΕ και από την εργοδοτική πλευρά συμπεριλαμβανομένων των μικρομεσαίων για να παγώσουμε τον κατώτατο μισθό δώσαμε μία μικρή, συμβολική όπως είπε ο πρωθυπουργός, αύξηση 2% έχοντας όμως πίσω μας μία ύφεση 8,2%. Τώρα η οικονομία έχει μπει σε ένα θετικό έδαφος. Προφανώς, υπάρχει και άλλη (ρύθμιση). Θα έρθουν και άλλες ρυθμίσεις για τον κατώτατο μισθό αλλά θα είναι από τον καινούριο χρόνο οι οποίες θα λάβουν υπόψιν τους το ότι η οικονομία έχει αναπτυχθεί. Μας ενδιαφέρει να υπάρξει ένα κοινωνικό μέρισμα ανάπτυξης για τους χαμηλόμισθους. Είναι προφανές αυτό», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο ίδιο θέμα, ο υπουργός Εργασίας συμπλήρωσε «Μιλάω για τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού. Αυτό όμως θα προκύψει μετά τις διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο. Δηλαδή, πάλι διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους, διαβούλευση με την ΤτΕ – επιστημονικά ινστιτούτα και στη συνέχεια έρχεται ο υπουργός Εργασίας και κάνει εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο», υπογράμμισε.

Τέλος, αναφορικά με το θέμα των εκκρεμών συντάξεων, δήλωσε ότι μέσα στoυς επόμενους 3-4 μήνες θα πρέπει να «κλείσουν» οι συντάξεις του 2019 και πριν, ενώ για τα αναδρομικά υποστήριξε ότι το θέμα των «καινούριων» συνταξιούχων έχει κλείσει και μέσα σε 10-15 μέρες θα πάρουν τα αναδρομικά τους.