ΥΠΕΣ: Στελέχη της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης εκπαιδεύονται στο Χάρβαρντ και στο Insead | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

ΥΠΕΣ: Στελέχη της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης εκπαιδεύονται στο Χάρβαρντ και στο Insead

Το Υπουργείο Εσωτερικών στο πλαίσιο της στρατηγικής που έχει αναπτύξει για τη μετατροπή του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης σε έναν κορυφαίο, διεθνούς φήμης, επιμορφωτικό οργανισμό διευρύνει τις συνεργασίες του Κέντρου με εγνωσμένου κύρους εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Στην κατεύθυνση αυτή το Ε.Κ.Δ.Δ.Α. δίνει τη δυνατότητα σε 11 στελέχη της ελληνικής δημόσιας διοίκησης να λάβουν μέρος σε στοχευμένα επιμορφωτικά προγράμματα δύο κορυφαίων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που συνδέονται με τις πολιτικές για τον μετασχηματισμό του Δημόσιου τομέα.

Συγκεκριμένα, έμπειρα στελέχη της διοίκησης έχουν επιλεγεί και συμμετέχουν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του παγκοσμίου φήμης Insead Business School με τίτλο «Μετάβαση στην Ηγεσία» το οποίο ξεκίνησε τις εργασίες του τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, ενώ αναμένεται η συμμετοχή στελεχών σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του κορυφαίου Πανεπιστημίου Χάρβαρντ με τίτλο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός του κράτους».

Βασική στόχευση της εκπαίδευσης των στελεχών της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης είναι να μεταλαμπαδεύσουν τη γνώση και την εμπειρία που θα αποκομίσουν στον φορέα στον οποίο απασχολούνται και ευρύτερα στον δημόσιο τομέα.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται σε ένα πλούσιο πλέγμα ενεργειών στις οποίες έχει προχωρήσει ο κ. Βορίδης προκειμένου να αναβαθμίσει τη λειτουργία του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. Στόχος του είναι η διαρκής και υψηλού επιπέδου επιμόρφωση των στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης με απώτερο σκοπό τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού Δημοσίου και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του προς τους πολίτες.