Υεμένη: Σφοδρές συγκρούσεις στη Μαρίμπ - ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - Όλα στο προσκήνιο!

Υεμένη: Σφοδρές συγκρούσεις στη Μαρίμπ

Συνεχίζονται οι σφοδρές συγκρούσεις στα νότια της πόλης Μαρίμπ στην Αλ Αμπντίγια ανάμεσα στους Χούθι και τον στρατιωτικό συνασπισμό υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας που υποστηρίζει την εξόριστη κυβέρνηση του Χάντι, με αποτέλεσμα τον θάνατο «πάνω από 156» ανταρτών Χούθι το τελευταίο 24ωρο, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα η στρατιωτική συμμαχία υπό τη διοίκηση της Σαουδικής Αραβίας.

Επιπλέον, έγινε γνωστό ότι η στρατιωτική επιχείρηση υπό την ηγεσία του Ριάντ κατέστρεψε οκτώ στρατιωτικά οχήματα, ενώ σημειώνεται ότι πραγματοποιήθηκαν 33 πλήγματα εναντίον των Χούθι.

Ακόμα, στρατιωτική πηγή δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι τα πλήγματα των Χούθι προκάλεσαν τον θάνατο 17 μελών των κυβερνητικών δυνάμεων το τελευταίο 48ωρο.

Οι αιματηρές μάχες στη Μαρίμπ

Οι μάχες στη Μαρίμπ έχουν προκαλέσει λουτρό αίματος, με τον ΟΗΕ να κάνει λόγο για τη χειρότερη ανθρωπιστική καταστροφή στον κόσμο. Μάλιστα, υπάρχουν προειδοποιήσεις για κίνδυνο ξεσπάσματος λιμού, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την Υεμένη.

Η περιοχή της πόλης Μαρίμπ έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς διαθέτει πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου.

Η συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας επενέβη στον εμφύλιο της Υεμένης την άνοιξη του 2015, όταν οι αντάρτες Χούθι, με την υποστήριξη του Ιράν, κατέλαβαν σημαντικά εδάφη. Μάλιστα, το 2014 κατέλαβαν την πρωτεύουσα Σάναα, εξαναγκάζοντας την κυβέρνηση του Χάντι να διαφύγει στη Σαουδική Αραβία.

Ο εμφύλιος πόλεμος μαίνεται στην Υεμένη από το 2014, προκαλώντας πολλούς νεκρούς και αναγκάζοντας περισσότερους να διαφύγουν από την χώρα.