Τουρκικό υπουργείο Άμυνας: Η υπεράσπιση των συμφερόντων μας στη Γαλάζια Πατρίδα μας θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα

Προκλητική ανακοίνωση εξέδωσε το Τουρκικό υπουργείο Άμυνας, το οποίο επισημαίνει ότι «η προστασία και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων, των συμφερόντων μας στη Γαλάζια Πατρίδα μας, θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα, όπως συνέβη μέχρι τώρα».

Όλα αυτά στον απόηχο της έκδοσης NAVTEX από τον υδρογραφικό σεισμό της Αττάλειας για έρευνες του σεισμογραφικού σκάφους Oruc Reis στα ανοιχτά της Κύπρου έως και τις 21 Δεκεμβρίου. 

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, εκτός από την ανακοίνωση, παρουσίασε επίσης και χάρτες με την υφαλοκρηπίδα.

«Οι περιοχές στις τρέχουσες δραστηριότητες έρευνας και γεώτρησης καθορίζονται σύμφωνα με τις επιστημονικές, τεχνικές απαιτήσεις και ανάγκες, σύμφωνα με την υφαλοκρηπίδα μας της οποίας τα σύνορα κοινοποιήθηκαν στον ΟΗΕ στις 18 Μαρτίου 2020 και καθορίστηκε και από τη Συμφωνία Υφαλοκρηπίδας που υπογράψαμε με την ‘’ΤΔΒΚ’’ 2011.

Σε αυτό το πλαίσιο, η περιοχή που απαιτείται για το σκάφος σεισμικής έρευνας Oruç Reis στα νοτιοδυτικά του κόλπου Mερσίνης (Εικόνα-2) δημοσιεύτηκε με την ανακοίνωση της NAVTEX. Η προστασία και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων, των συμφερόντων μας στη Γαλάζια Πατρίδα μας θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα, όπως συνέβη μέχρι τώρα» σημειώνεται στην ανακοίνωση του Τουρκικό υπουργείου Άμυνας.